Huomaa! Kurssikuvaus vahvistetaan kahdeksi lukuvuodeksi kerrallaan ja esimerkiksi osaamistavoitteet, arviontimenetelmät ja keskeinen sisältö pysyvät pääsääntöisesti samana. Kullakin toteutuskerralla voidaan kuitenkin kurssiesitteen avulla tarkentaa ja muuttaa kurssin toteutustapaa, kuten kontaktiopetuksen järjestämistapaa, arviointimenetelmien painotusta tai materiaaleja.

OSAAMISTAVOITTEET

Opiskelija syventää osaamistaan kohtauksen kirjoittamisesta ja sen dramaturgisesta rakenteesta. Hän syventää tekstianalyysitaitojaan sekä oman tuottaman tekstinsä tai annetun tekstin suhdetta toteutukseen. Opiskelija saa lisää työkaluja näyttelijänohjaamiseeen sekä monipuolistaa tietämystään ohjauksen prosessista, oppii havainnoimaan lopputulosta ja tunnistamaan omaa työskentelytapaansa paremmin.

Laajuus: 2

Aikataulu: 09.11.2020 - 20.11.2020

Vastuuopettaja (voimassa 01.08.2020-31.07.2022): Saara Saarela

Vastuuopettaja (koskee tätä kurssikertaa): Lehtola Juha Erkka, Saara Saarela

Kurssin yhteystiedot (voimassa 23.10.2020-21.12.2112):

juha.lehtola@aalto.fi

THE ZOOM LINK

https://aalto.zoom.us/j/8917199955


Kurssin CEFR-taso (koskee tätä kurssikertaa):

Opetuskieli ja suorituskielet (voimassa 01.08.2020-31.07.2022):

Opetuskieli: suomi

Suorituskielet: suomi

SISÄLTÖ, ARVIOINTI JA KUORMITTAVUUS

Sisältö
  • Voimassa 01.08.2020-31.07.2022:

    Tämän kurssikokonaisuuden ja koodin alla toteutetaan ohjaajille suunnattuja eripituisia työpajoja, joissa tutkitaan ja perehdytään syvemmin ohjaajan omiin työkaluihin tekemisen eri vaiheissa. Kurssiin voi kuulua sekä alan toimijoihin tuttustumista (rahoitus ja tuotanto), tekijyyteen sekä tuleviin projekteihin perehtymistä, urasuunnittelua, kirjoituspainotteisia tai näyttelijänohjauspainotteisia kokonaiuuksia. Kurssilla opiskelijat esimerkiksi voivat kirjoittaa kohtauksia annetuista tai omista lähtökohdista ja toteuttaa ne harjoituksenomaisesti Teakin näyttelijäopiskelijoiden tai ammattinäyttelijöiden kanssa. Kurssille osallistuvat kuvaavat toistensa kohtauksia ja kukin ohjaaja leikkaa myös omat kohtauksensa. Tällöin ideana on seurata idean kehittymistä ajatuksen tasolta "valkokankaalle". Kurssin päätteeksi kohtaukset katsotaan ja kokemus puretaan yhdessä.

    Ohjaustyöpajojen on tarkoitus vahvistaa ohjaajan omaa ääntä ja luovaa prosessia, auttaa ohjaaja löytämään ja tunnistamaan oma näkemys ja työskentlytapa.

  • Koskee tätä kurssikertaa:


    In this course, we explore THE SCENE  from different points of view.


    We explore how the scene is related to the overall structure of the movie. In addition, we examine the aspects of rhythm, dialogue, subtext and action.


    We also talk about the character. How do you build up a character? What does the character want and need? And what is the arc of the character?


    We will go through different dramaturgical tools, including exploring what a conflict is, what a turning point is, what suspense is, what the character's GAG is, and how the scene reveals specific aspects of the character.


    The course consists of film analysis (dramaturgical breakdowns) and assignments. Students will write different types of scenes that they can use later in the ELO courses. In addition, the scenes written in this course are being directed by the students in the KONTAKTI KAMERASSA (Contact in camera)-course.


    The course teachers are director and screenwriter Juha Lehtola, director and screenwriter Selma Vilhunen and screenwriter and playwright Kirsi Porkka.


    It would be good for the students to have their laptops with them in the course.


    The language of the course is Finnish and English.

     











Toteutus, työmuodot ja arvosteluperusteet
  • Voimassa 01.08.2020-31.07.2022:

    Kurssin suoritus arvioidaan luennoille, keskusteluihin, palautteisiin, katseluihin ja vierailuihin osalliostumisen mukaan. Annettujen tehtävien suorittaminen annetussa ajassa ja sekä itsenäisen projektityöskentelyn laadulla on myös painoarvo.

    Kurssin hyväksyttävästi suorittaminen vaatii vähintään 80% osallistumisen kontaktiopetukseen sekä harjoitteiden tekemisen.

Työmäärä toteutustavoittain
  • Voimassa 01.08.2020-31.07.2022:

    Kuormittavuus vaihtelee kurssin mukaan riippuen sisällöstä ja pituudesta ja tarkentuu kurssiesitteessä lähempänä kurssin ajankohtaa.

PERUSTIETOJA

Oppimateriaali
  • Voimassa 01.08.2020-31.07.2022:

    Vaihtelee kurssin sisällön mukaan

Esitiedot
  • Voimassa 01.08.2020-31.07.2022:

    Henkilöohjauksen perusteet. BA tutkinto / BA tutkinnon 3. vuoden opinnot.

SDG: Kestävän kehityksen tavoitteet

    5 Sukupuolten tasa-arvo

    12 Vastuullista kuluttamista

    13 Ilmastotekoja

    16 Rauha, oikeudenmukaisuus ja hyvä hallinto