Topic outline

  • MS-E2195 Systeemianalyysin verkko-opetus

    Virtuaaliopetus Systeemianalyysin laboratoriossa on järjestetty tarjoamalla mahdollisuutta tenttiä laboratorion ja valikoitujen ulkomaisten yliopistojen verkkoon tuottamia kursseja. Opiskelija voi myös itse ehdottaa löytämänsä systeemi- ja operaatiotutkimuksen verkkokurssin suorittamista kurssikoordinaattoreille.

    Verkkokurssit ovat joko itseopiskelukursseja tai ohjattuja. Alla listattujen kurssien kotisivuilta löytyy kunkin kurssin opetusmateriaali eli oppikirja, luentokalvot ja laskuharjoitukset. Kursseista järjestetään pyydettäessä tenttikausina tenttejä. Tentin järjestää kunkin kurssin laboratorion vastuuhenkilö. Ota yhteyttä vastuuhenkilöön vähintään kuukautta ennen tenttikautta, jos haluat suorittaa jonkin kurssin tentin.

    Verkkokurssista saa suoritusmerkinnän joko MS-E2195 koodilla lisämerkintänä suoritetun kurssin nimi tai kurssin korvaavuus kurssin koodilla.

    Tällä hetkellä verkkokursseina tarjotaan seuraavia kursseja:

    •  MS-E2144 Monitavoiteoptimointi 3 op

      Vastuuhenkilö: Mikko Harju, etunimi.sukunimi@aalto.fi. Ei tenttimahdollisuutta
    • MS-E2130 Matemaattinen malliajattelu 3-5 op

      Vastuuhenkilö: Kai Virtanen, etunimi.sukunimi@aalto.fi
      Korvaavuus: MS-E2130 kurssin suorituksen saa syksyisin verkossa järjestettävästä mallinnuksen peruskurssista. Sekä syksyisin että keväisin järjestettävistä jatkokursseista tulee merkintä kurssista MS-E2195. Lisätietoja perus- ja jatkokursseista löytyy MS-E2130 kurssisivuilta.
    • Introduction to Convex Optimization with Engineering Applications (Konveksi optimointi) 5 op

      Stanford University, California, (Professori Stephen Boydin luvalla);
      Vastuuhenkilö: Kimmo Berg, etunimi.sukunimi@aalto.fi
      Suorittamiseen kuuluu verkkoluennot, verkosta löytyvä oppikirja, kotitentti ja sen jälkeinen suullinen kuulustelu. Kotitentin kysymykset tulevat oppikirjasta ja tentin kesto on kaksi päivää tai viikonlopun yli. Tenttiin voi tulla ohjelmointitehtäviä. Kotitentin ajan voi sopia lähettämällä mailia viikkoa ennen haluamaasi aikaa. Ks. myös jatkokurssi.
    • Introduction to Linear Dynamical Systems (Lineaariset dynaamiset systeemit) 5 op

      (ks. myös linkki), Stanford University, California, (Professori Stephen Boydin luvalla)
      Vastuuhenkilö: Kimmo Berg, etunimi.sukunimi@aalto.fi
      Suorittamisen kuuluu verkkoluennot, verkosta löytyvät kalvot (EE263 ja EE363), kotitentti ja sen jälkeinen suullinen kuulustelu. Kotitentin kesto on kaksi päivää tai viikonlopun yli. Tenttiin voi tulla ohjelmointitehtäviä. Kotitentin ajan voi sopia lähettämällä mailia viikkoa ennen haluamaasi aikaa.