Topic outline

    • File icon
      Seminaariesityksien varauslista: aiheet ja ajat File
      Available until end of 8 December 2019

      Tämä taulukko (päivitetty 6.2.2019) täydentyy sitä mukaa, kun ryhmät ilmoittavat esityksensä aiheen ja luentoajan.

      Ryhmä siis valitsee alkuaineen/ yhdisteen, josta pitää esityksen ja ilmoittaa luennoitsijalle sähköpostilla (minna.nieminen@aalto.fi):

      - ryhmän jäsenten nimet

      - esityksen aiheen (alussa riittää alustava aihe, sitä voi tarkentaa myöhemmin esityksen valmistelun aikana, katso alla oleva teksti)

      - luennon numeron tai päivämäärän jolloin esitys pidetään (esityksen pitää olla kyseisen alkuaineen luennolla)


      Esityksen aihetta voi täsmentää (supistaa/laajentaa) esityksen valmistelun aikana. Esimerkiksi esityksessä voi keskittyä jonkin alkuaineen yhteen käyttökohteeseen. Jos tuntuu, että se ei riitä, voi esityksen tehdä kyseisen alkuaineen useammasta käyttökohteesta. Myös alkuaineen jonkin (tai joidenkin) yhdisteiden käyttökohteista voi tehdä esityksen. Aihe voi myös olla muu kuin sovelluksen esittely (katso esimerkit ohjeistuksessa)

      Esim. Boorineutronikaappaushoito - tämä on vain yksi boorin käyttökohde, mutta käyttökohteen idean esittely ja miksi juuri boori siinä vie kyllä sen max. 5 min ja 2-3 esityskalvoa

      Esim. 2. Titaanidioksidin ominaisuudet ja käyttökohteet - jos lähinnä luettelo yhdisteen ominaisuuksista ja niiden perusteella sen erilaisita käyttökohteista
      vertaa

      Titaanidioksidi ja itsestäänpuhdistuvat ikkuna - tässä voi jo esitellä käyttökohdetta, mihin sen toiminta perustuu ja miksi juuri titaanidioksidi on siinä yms.

      Toivon siis, että ryhmät ilmoittavat minulle aiheen ja täsmennetään sitä sitten esityksen valmistelun aikana. Tärkeintä olisi, ettei tule samasta aiheesta esityksiä. Luennoitsijalta voi kysyä neuvoa esityksen aiheen rajaamisessa. 

      Seminaariesityksen kalvot tulee palauttaa luennoitsijalle (luennot 9., 10. ja 16. minna.nieminen@aalto.fi ja luennot 11.-15. eeva-leena.rautama@aalto.fi) mielellään viikkoa ennen esitystä (tai aiemmin), sillä niitä tullaan kommentoimaan ja esittämään korjausehdotuksia. Tämä sen vuoksi, että seminaariesitysten kalvot tallennetaan luentokansioon kurssimateriaaliksi, jolloin on hyvä, että niissä ei ole virheitä. Lisäksi voidaan kommentoida esityksen pituutta ja tehdä ehdotuksia esityksen rajaamisesta, jotta esitysaika ei ylittyisi.

    • File icon
      Kirjallisen työn aiheet ja aikataulut File
      Available until end of 8 December 2019

      Tältä listalta näet, mitkä alkuaineet on jo varattu, ja voit valita itsellesi alkuaineen. Listalta näet myös milloin työ on viimeistään palautettava.
      Lista päivittyy sitä mukaa, kun aiheita ilmoitetaan luennoitsijalle (minna.nieminen@aalto.fi). Laita siis luennoitsijalle viesti, jossa kerrot nimesi, aiheesi ja mihin luentoon mennessä työ on palautettava (ennen kyseistä alkuainetta).

      Saman alkuaineen voi valita useampikin opiskelija, mutta itse aiheen (sovellus) on oltava eri! Katso aihe-esimerkkejä ohjeistuksesta (myös seminaariesityksen ohjeistuksesta, yllä oleva laatikko)

      Valmis työ palautetaan luennoitsijalle sähköpostilla (minna.nieminen@aalto.fi) ennen kyseistä luentoa, jolloin ko.alkuainetta käsitellään!! Riittää että työn palauttaa juuri ennen luentoa, sillä kirjallisia töitä ei kommentoida ennen luentoa ja niitä ei myöskään laiteta kurssin MyCoursesi sivulle oppimateriaaliksi.

      Tiedosto on päivitetty 6.2.2019