Topic outline

  • Tällä kurssilla perehdytään ympäristön pilaantumiseen ja sen torjumiseen luonnontieteellisestä näkökulmasta. Samalla kun ympäristönsuojeluun liittyvä ymmärrys syvenee, luonnontieteiden ja erityisesti kemian osaaminen kehittyy. Ilmiöiden liittyvän kemian ymmärtäminen voi olla asiantuntemuksen kehittymiselle erittäin hyödyllistä ja antoisaa monilla ympäristöaloilla.

    Kurssin voi suorittaa menestyksekkäästi pelkästään oppimateriaalia intensiivisesti itseopiskelemalla, mutta luentoihin osallistuminen tukevat tenttimistä. Luentojakson aikaisissa välikokeissa voi olla myös luentoihin liittyviä vaihtoehtoisia tehtäviä. Lisäksi kurssin lopussa on harjoitustöitä, joista voi saada lisäpisteitä.

    Kurssi luennoidaan kahdeksan viikon aikana. Jokaisen kahden luentoviikon jälkeen on välikoe. Tentittävää tekstiä kuvineen on n. 50–70 sivua välikoetta kohti. Tämä merkitsee tiivistä opiskelurupeamaan, jonka aikana kurssin opiskelua varten on syytä varata kunnolla aikaa (mitoitus on 27 h/ 2viikko). Mahdollisuus on myös venyttää tai keskittää kurssin itseopiskelua osittain tai kokonaan erillisiin tenttipäiviin.

    Mikäli tenttiin pänttääminen lukemalla on sinulle erityisesti vaikeaa tai vastenmielistä, ei tämä kurssi taida sopia sinulle. Myös kovin puutteellinen kemian perusteiden osaaminen tuo haasteen tämän kurssin opiskeluun. Tässä tapauksessa kemian perusteiden kertaaminen kurssin opiskelun ohella on mitä suotavinta.

    Tämän kurssin rinnalla voi opiskella kurssia CHEM-C2620 Teollisuuden ympäristötekniikka ja -hallinta 5 op, jossa painopiste on ympäristönsuojelun teknisissä ratkaisuissa ja ympäristöasioiden hallinnassa teollisuudessa. Kurssit tukevat toisiaan, mutta ne voi suorittaan myös erikseen.