Topic outline

  • Sanasto

    Kurssin aihepiiriin liittyviä termien käännöksiä suomesta englantiin on koottu sanastoon. Jos sinulla on ehdotuksia sanoista, jotka pitäisi lisätä listaan, lähetä sähköpostia vastuuopettajalle.

    Luentokalvoista

    Kurssin luentokalvot julkaistaan sivulla Luennot vähän ennen kutakin luentoa.

    Oppikirja

    Kurssin oppikirja on Ullman, Widom: A First Course in Database Systems, Third Edition tai New International edition, Pearson. Kirjaa on muutama kappale Aalto-yliopiston kirjastossa ja lisäksi kirjastossa on e-kirja, jota voi lukea korkeintaan 10 opiskelijaa samanaikaisesti. Jos annettu linkki ei toimi, kirjaudu Aalto-tunnuksilla sivulle aalto.finna.fi, valitse sieltä E-Books ja hae em. kurssikirja. Muista aina kirjautua ulos painamalla painiketta "Finished reading", kun lopetat e-kirjan lukemisen, jotta muut opiskelijat pääsevät lukemaan kirjaa.

    Vanhempien painosten käyttäminen on mahdollista, mutta opiskelijan pitää tällöin itse selvittää vastaavat kappaleet käyttämässään painoksessa ja täydentää materiaalia käyttämästään painoksesta puuttuvilta osin. Oppikirjan hankkiminen tai e-kirjan lukeminen on suositeltavaa, mutta luentokalvoilla tulee toimeen ainakin jotenkuten.

    Kannattaa huomata, että kirja Hector Garcia-Molina, Jeffrey D. Ullman, Jennifer Widom: Database systems : the complete book (2nd Ed.), Prentice Hall, jota on muutamia kappaleita Aalto-yliopiston kirjastossa, sisältää 2. painoksen kurssin oppikirjasta (kysymyksessä on siis vanhempi painos kuin mitä tällä kurssilla käytetään, mutta sekin sisältää suuren osan kurssin aihepiiristä).

    Muita oppikirjoja kurssin aihepiiristä

    Seuraavat kaksi oppikirjaa ovat myös hyvin tunnettuja ja yleisesti käytettyjä. Ne eivät kuitenkaan sisällä välttämättä kaikkea kurssin asiaa ja esim. kaavioiden notaatio voi olla erilainen kuin kurssilla käytetty:

    • Silberschatz, Korth, Sudarshan: Database System Concepts (6th Ed.), McGraw Hill 2011.
    • Elmasri, Navathe:  Database Systems (7th Ed.),Pearson 2017.