Topic outline


  • Yleistä harjoitustyöstä

    Kurssilla on tentin lisäksi pakollisena osasuorituksena 2-3 hengen ryhmissä tehtävä harjoitustyö, joka koostuu kahdesta vaiheesta. Harjoitustyön tarkoituksena on harjoitella relaatiotietokantojen suunnittelua ja toteutusta. Ensimmäisessä vaiheessa palautetaan suunniteltavasta tietokannasta UML-kaavio ja sen pohjalta laadittu relaatiomalli. Toisessa vaiheessa laaditaan SQL-tietokanta ensimmäisen vaiheen ratkaisun pohjalta. Tietokannalle ei kirjoiteta käyttöliittymää, mutta suunniteltu tietokanta perustetaan ja sille laadittuja SQL-kyselyjä testataan todellisessa tietokantaympäristössä.

    Harjoitustyön tekeminen ryhmässä on pakollista. Paria tai ryhmää voi etsiä esimerkiksi kurssin Piazza-keskusteluryhmässä. Ryhmään kirjautuminen vaatii Aalto-sähköpostiosoitteen. Jos sinulla ei ole sitä (koskee lähinnä kurssilla olevia avoimen yliopiston opiskelijoita), lähetä vastuuopettajalle sähköpostia. Hän voi liittää sinut ryhmään antamallasi sähköpostiosoitteella.

    Harjoitustyö hyväksytään, jos siitä saa vähintään 50 % maksimipisteistä ja on palauttanut molemmat osat. Jos harjoitustyöstä saa vähintään 75 % maksimipisteistä, korotetaan hyväksytyn tentin arvosanaa yhdellä. (Huomaa siis, että korotuksen saa vain hyväksyttyyn tenttiarvosanaan.) Korotus on voimassa vuonna 2019 järjestettävissä tenteissä sekä kevään 2020 ensimmäisessä tentissä.

    Ennen harjoitustöiden palautusaikoja järjestetään vastaanottoja, joilta voi käydä kysymässä neuvoja harjoitustyön tekemiseen.

    Palautusajat

    Harjoitustyön 1. osa pitää palauttaa 3.4.2019 klo 20:00 mennessä ja 2. osa 14.5.2019 klo 20:00 mennessä. Tarkempia ohjeita harjoitustyöstä ja sen palautuksesta julkaistaan alla.

    Neuvontavastaanotot

    Noin kaksi viikkoa ennen kummankin vaiheen palautuspäivää järjestetään assistenttien vastaanottoja, joilla voi käydä kysymässä neuvoja harjoitustyön tekemiseen. Yhdelle ryhmälle on käytettävissä vastaantolla 15 minuuttia. Assistentti ei ehdi siinä ajassa käydä koko työtä läpi ja kertoa sen puutteita. Mieti etukäteen muutama kysymys, johon haluat vastauksen vastaanotolla. Toisen osan neuvontavastaanottojen aikataulu on tällä sivulla ylempänä.