Topic outline

  • Kurssin voi suorittaa joko kahdella välikokeella tai tentillä. Ensimmäisessä välikokeessa aihealueeseen kuuluvat luennot 0-8 ja laskuharjoituskierrokset 1-5 eli viimeisenä aihepiirinä differentiaalimuotoiset yhtälöt. Toisen välikokeen aihealueeseen kuuluvat vastaavasti luennot 9-17 ja laskuharjoituskierrokset 6-10 eli ensimmäisenä aihepiirinä kitkaton virtaus ja potentiaaliteoria. Yksittäiseen välikokeeseen ei ole erillistä läpipääsyrajaa vaan läpipääsyyn vaikuttavat välikokeiden yhteenlasketut pisteet. Kurssin suoritusvaatimuksista on lisätietoa Yleistä kurssista -osiossa.

    Kaikki kokeet ovat rakenteeltaan samanlaisia. Välikokeessa on neljä samanarvoista tehtävää ja tentissä viisi. Kaikissa kokeissa on yksi sanallinen tehtävä, jossa on kuusi lyhyttä kysymystä virtausmekaniikan peruskäsitteistä. Loput tehtävät ovat laskutehtäviä, joissa saatetaan kysyä tehtävän aiheeseen liittyvistä käsitteistä tai ratkaisun periaatteesta. Kumpaankiin välikokeeseen ja tenttiin tulee yksi tehtävä kevään laskuharjoituksista. Tämän lisäksi kumpaankiin välikokeeseen tulee yksi ja tenttiin kaksi tehtävää alla olevasta tehtäväpankista.

    Välikokeessa ja tentissä saa olla mukana kirjoitusvälineet, laskin ja taulukkokirja (Esimerkiksi MAOLin taulukot ovat OK. Käsikirjoja, joissa on asiaa virtausmekaniikasta, ei hyväksytä). Laskimen osalta ei ole rajoitteita. Kokeessa jaetaan kaavakokoelma, joka on tarjolla ohessa. Suosittelen tähän tutustumista jo ennen koetta.

    Välikokeet sekä toukokuun ja elo/syyskuun tentit järjestetään kevään toteutuksen yhteydessä, kun taas lokakuun ja joulukuun tentit järjestetään syksyn toteutuksen yhteydessä. Tämän johdosta tentin toteutuksen yksityiskohdissa saattaa olla toteutusten välillä eroja ja nämä on syytä tarkistaa aina kyseisen toteutuksen MyCourses-sivuilta (esimerkiksi kotitehtävissä on eroja).