Topic outline

  • Kurssi alkaa maanantaina 7.1. reippaalla luennolla klo 12–14. Ensimmäisellä viikolla käydään läpi paljon klassisen kenttäteorian perusasiaa, jonka päälle myöhemmin käsiteltävät asiat rakentuvat. Luennot ovat ma klo 12–14 ja ke klo 10–12 salissa F239A (Health Technology Housen auditorio, Otakaari 3) ja harjoitukset to ja pe klo 10–12 saman rakennuksen salissa F175B.

    Kurssi kestää vain yhden periodin eli on varsin intensiivinen. Oletamme fyysikko-opiskelijan panostavan kurssiin n. 20 tuntia viikossa, alkaen ensimmäisestä viikosta!

    Kurssi on suunniteltu teknillisen fysiikan pääaineopiskelijoille, ja järjestelyt hoidetaan tämän porukan ehdoilla. Lisäksi kurssi soveltuu matemaattis-fysikaalisesti orientoituneelle BioIT-opiskelijalle. Jos et ole fyssan tai BioITn pääaineopiskelija tai TFM/BIO-koulutusohjelmasta tuleva sivuaineopiskelija, ole hyvä ja ota yhteyttä luennoitsijaan ennen ilmoittautumista tai ensimmäisellä luennolla.

    Kurssi perustuu opiskelijan jatkuvaan oppimistyöhön, jossa koostetehtävien ja laskuharjoitusten tekeminen on olennaisessa roolissa. Viikottaiset koostetehtävät ovat pakollisia. Koostetehtävät tehdään itsenäisesti oppikirjan ja/tai luentomateriaalin avulla, laskarit suositellaan tehtäväksi pienessä porukassa. Laskarikäytäntö on seuraavanlainen:

    • Järjestämme kaksi harjoitussessiota viikossa: to 10–12 ja pe 10–12. Tehtävät tulevat jakoon viimeistään tiistaina.
    • Harjoitusryhmiin ei tarvitse ilmoittautua
    • Opiskelijat voivat osallistua joko yhteen tai kahteen harjoitussessioon. Sessiot ovat opiskelijalähtöisiä: opiskelijat laskevat tehtäviä porukassa (tai yksin), assarit auttavat — tehtäviä ei esitellä harkoissa, joten ennakkovalmistautuminen on tarpeen.
    • Valmiit (itse pohdiskellut, perustellut ja viimeistellyt) laskariratkaisut ja koostetehtävät palautetaan kurssin kaappiin (NBE:n huoneen F210 edustalla) seuraavan viikon tiistaihin klo 10:00 mennessä. Pisteytetyt ja kommentoidut tehtävät pyritään palauttamaan opiskelijoille torstaiaamun laskareissa. Opiskelijan tulee perehtyä kommentteihin.
    • Lisävinkkiä voi kysellä assarien vastaanottotunneilla pe 14–15 ja ma 10–11. Perjantaina on kaksi samanaikaista vastaanottoa; toisella käsitellään kuluvan viikon tehtäviä, toisella edellisen viikon tehtäviä.

    Harkkasessioiden ja vastaanottojen lisäksi käytämme oppimiskanavana tämän sivuston keskustelufoorumia: Assarit kirjoittavat yleistä harkkapalautetta foorumille, ja opiskelijoiden toivotaan käyttävän tätä kanavaa neuvojen pyytämiseen ja antamiseen! Siis, jos sinulla on kysymys harkkatehtävästä tai kurssin järjestelyistä, lähetä se foorumille sen sijaan että spostittaisit assarille.

    Kurssi suoritetaan tentillä (24 pistettä), laskuharjoituksilla (9 pistettä) ja koostetehtävillä (3 pistettä, suoritettava viikoittain). Harjoitukset ja koostetehtävät on palautettava määräaikaan mennessä kurssin opetuskaudella; tehtäviä ei siis voi palauttaa esim. yhdessä nipussa tenttiviikolla tai ennen seuraavaa tenttiä. Osasuoritusten pisteet ovat voimassa seuraavan vuoden kurssin alkuun asti. Lopputentti on perjantaina 22.2. 2019.

    Opiskeluintoa toivottaen,
                                                   Matti

    v190116