Topic outline

  • Syksyn 2018 kurssin loppukoe on 14.12.2018 kello 9-12. Kokeeseen saa ottaa mukaan yhden yksipuolisen keltaisen A4-arkin muistiinpanoja. Ei laskimia, eikä taulukkokirjoja tai muita muistiinpanoja.

    Kokeeseen tulee neljä tehtävää, ja tehtävät tulevat olemaan jonkinlainen kombinaatio seuraavista kuudesta tehtävätyypistä: tehtävä elastisuusteoriasta (jännitys/venymä/siirtymä/Youngin kimmomoduli oleellisia käsitteitä), tehtävä nesteiden statiikasta/dynamiikasta (noste, paine, Pascalin periaate ja Bernoullin laki on ymmärrettävä), tehtävä kiertokoneista (missä tehdään työtä/siirretään lämpöä, hyötysuhde), tehtävä entropiasta, tehtävä olomuodonmuutoksesta (kvalitatiivinen, entropian yhteys ymmärrettävä) ja/tai tehtävä adiabaattiseen prosessiin liittyen (kannattaa ymmärtää se kohoavan ilman jäähtyminen pilvien muodostuksen yhteydessä).

    Koska kokeeseen ei oteta laskimia, en oleta teidän laskevan monimutkaisia numeerisia laskuja. Oletan kuitenkin, että yksinkertaisia yhteen-, vähennys-, kerto- ja jakolaskuja osataan tehdä. Kaavoja en myöskään oleta käytettävän, mutta kyllähän niistä apua on asioiden tiiviiseen ja täsmälliseen esittämiseen.