Topic outline

  • Esseet 1-3 ala 10 pistettä

    Haastatteluraportti 30 pistettä

    Loppuessee 40 pistettä


    Yhteensä 100 pistettä. Kurssin läpipääsyyn vaaditaan 50 pistettä. Muu arvostelu arvoasteikolla 1-5.

     

    Esseitä arvioidaan yleisemmin seuraavista näkökulmista: 

    ·      Esseiden keskeisenä arvostelukriteerinä on sisältö ja laatu, ei mitta.

    ·      Esseevastaus on tehtävänannon mukainen. Esseen kirjoittaja osoittaa, että hän ymmärtää asiakokonaisuuden ja osaa rajata siitä olennaisen. Esseessä keskitytään tehtävänannon kannalta keskeisiin, merkityksellisiin seikkoihin.

    ·      Essee rakentuu kurssille asetetulle materiaalille ja sen käsittelylle. Essee ei voi hyväksyttävästi rakentua opiskelijan itse valitsemalle materiaalille. Oma materiaali täydentää ja syventää kurssimateriaalia, ei syrjäytä sitä.   

    ·      Esseen analyysi on johdonmukainen ja uskottava. Kirjoittaja osaa perustella argumenttinsa empiirisiä esimerkkejä hyödyntäen.

    ·      Kirjoittaja osoittaa kykynsä ajatella kriittisesti ja itsenäisesti. Kirjoittajan tekemät johtopäätökset ovat osuvia, laadukkaita ja perusteltuja.

    ·      Esseen rakenne on johdonmukainen ja kiinteä.

    ·      Essee on hyvin kirjoitettu: yleistajuisen selvä, ytimekäs ja omaperäinen (Kysymykseen vastaaminen ranskalaisina viivoina on nolla pistettä).



    • Kurssin osasuoritusten sekä kurssin kokonaisarvostelu julkaistaan tässä kansiossa. Kansiossa julkaistaan myös opettajan palautteita kurssin osasuorituksista.