General
Kurssilla opetellaan perusmenetelmät sähköisten piirien analysointiin eli kuinka ratkaistaan piirin virrat ja jännitteet. Aiheet kuuluvat jokaisen sähköalan korkeakoulun kurssitarjontaan.
Sisältö: Piirien peruskomponentit: resistanssi, kapasitanssi, induktanssi, riippumattomat ja ohjatut lähteet, operaatiovahvistin ja muuntaja. Tasa- ja vaihtovirtapiirien analyysimenetelmät: piirimuunnokset, silmukka- ja solmumenetelmä, kerrostamismenetelmä sekä Theveninin ja Nortonin menetelmä. Perussuodattimet ja resonanssi. Tehosovitus ja loistehokompensointi. Symmetristen kolmivaihejärjestelmien analysointi.
Osaamistavoitteet: Kurssin jälkeen opiskelija osaa ratkaista pienehköjen tasa- ja vaihtovirtapiirien toiminnan tarkoituksenmukaisesti valitulla analyysimenetelmällä ja osaa laskea kompleksiluvuilla. Opiskelija ymmärtää mm. kompleksisen tehon ja suodatuksen käsitteet ja voi syventää tietämystään tulevilla kursseilla.
Käytännön toteutus: Viikottain on luento ja harjoitukset sekä palautettava kotitehtävä. Suorittamisen tarkemmat yksityiskohdat alasivuilta (pääsy vain aaltolaisille).
Tervetuloa kurssille!