Topic outline

 • Tästä osiosta löydät:

  1) Mitä ovat laskutehtävät?
  2) Materiaaleja laskutehtävien tueksi
  3) Laskutehtävät
  4) Ilmoittautuminen laskutupiin


  Laskutehtävät ovat oleellinen osa kurssin suoritusta. Tehtävät löytyvät tältä sivulta kahdessa kierroksessa. Tukea niihin saat TUTAwikistä.

  Apua saat 9.11. alkaen (Viikko 46) myös kurssin sähköpostista tu-a1100@aalto.fi. Lähetäthän sinne siististi tehdyn excel-tiedoston tai erittäin selkeästi muotoillun kysymyksen. Yleiset kysymykset voit edelleen esittää Telegramissa assarichateissa.


  1. kierros: 26.10. - 23.11.

  2. kierros: 2.11. - 30.11.

  Yleisiä kysymyksiä laskutehtäviin liittyen voit esittää omalle assarillesi Telegramin Assarichatisssa.

  Yksityiskohtaisemmat kysymykset voit esittää Laskutuvissa, jotka järjestetään samoina aikoina ja samoissa paikoissa kuin Assaripäivystykset. Lisätietoa ja ilmoittautuminen alla.


  Laskutehtävistä pitää saada vähintään 40/60 pistettä kurssin läpäisemiseksi ja tätä korkeammat pisteet nostavat kurssin kokonaisarvosanaa.

  Jokaista erien tehtävää voi yrittää kolme kertaa. Parhaimman yrityskerran pistemäärä huomioidaan. Yksittäisen tehtävän suoritusajalla ei ole aikarajoitusta, tehtävän voi siis jättää kesken ja siihen palata uudelleen erien suoritusajan puitteissa. Jokainen yrityskerta sisältää uudet alkuarvot. Tehtävät ja niiden sisältämät kysymykset on tarkoitusenmukaista suorittaa numerojärjestyksessä, koska aiemmissa tehtävissä esitettyjä käsitteitä ja malleja tarvitaan myöhemmin.   

  Kaikkien tehtävien kysymykset ovat arvoltaan 1,0 pistettä. Jokainen väärä vastaus kuitenkin vähentää pistemäärää 0,1:llä. Kaikkiin kysymyksiin ei ole pakko vastata. Tehtävä tulee lopuksi palauttaa (palauta kaikki ja lopeta / submit all and finish).

  Kirjautuessaan sisään järjestelmään käyttäjä tekee kielivalinnan. Tällä on vaikutusta järjestelmän valikkojen ja painikkeiden kieleen, tehtävät ovat joka tapauksessa suomeksi ja englanniksi. Kielivalinta määrittelee, käyttääkö järjestelmä desimaalierottimena pilkkua (suomi/ruotsi) vai pistettä (englanti). Väärän desimaalierottimen käyttö ei aiheuta pistemenetyksiä, mutta järjestelmä pyytää korjaamaan vastauksen esitysmuodon.

  Tehtävät kannattaa tehdä omilla Excel-taulukoilla. Jos sinulla ei ole aikaisempaa kokemusta Excelin käytöstä, nyt sinulla on arvokas tilaisuus hankkia sitä!

  Tsemppiä tehtävien tekoon!


  • quiz icon
   1(1) Laskutehtävä Quiz
   Available from 26 August 2049