Topic outline

 • Not available unless: You are a(n) Student
 • Not available unless: Your User account contains (use: aalto.fi) is aalto.fi
 • Not available unless: You are a(n) Student
 • Not available unless: You are a(n) Student

  Kurssin tentti

 • SEB

  Sähköisen tentin voi tehdä vain Safe Exam Browserilla, alla ohjeet sen asentamiseen ja käyttämiseen


  Voit tehdä tentin helposti PC:llä (jossa käyttöjärjestelmänä Windows) tai Macilla (jossa käyttöjärjestelmänä macOS). Lataa tietokoneesi akku täyteen etukäteen ja ota tietokoneesi mukaan tenttitilaisuuteen. Varmuuden vuoksi voit halutessasi ottaa mukaan myös virtajohdon, mutta virtapistokkeita ei riitä jokaiselle.

  Tentti on hieman eri näköinen kuin moodle tavallisesti (väriltään valkoinen, normaaleja navigointitoimintoja on suljettu), mutta perustoiminnallisuudet ovat samat.

  Tenttiä varten tee seuraavat vaiheet jo etukäteen:
  1. Lataa ja asenna koneellesi Safe Exam Browser. Jos teit testitentin, olet jo tehnyt tämän vaiheen. Kyseisen nettiselaimen viimeisin versio on ainut ohjelma, jolla tentin pystyy tekemään. Ohjelma on ladattavissa ilmaiseksi esim. verkkosivulta: https://www.safeexambrowser.org/download_en.html (saatavilla Windows- ja Mac-tietokoneilla, Linuxilla tentin tekeminen ei tällä hetkellä ole mahdollista)
  2. Tee testitentti: Tentin_testaus_ENY-C2002.seb Testitentin salasana on "Testitentti"
  3. Lataa ensi maanantaina tai tiistaiaamuna alla oleva Tentti_ENY-C2002_s19.seb-tiedosto (tulee maanantaina) tietokoneellesi.

  Tenttitilaisuudessa:
  1. Avaa lataamasi .seb-tiedosto (testatessasi Tentin_testaus_ENY-C2002.seb ja varsinaisessa tentissä Tentti_ENY-C2002_s19.seb), jolloin Safe Exam Browser pyytää tentin käynnistämisen salasanaa, joka annetaan tenttitilaisuudessa.
  Joissain tapauksissa ensin täytyy antaa edellisen käyttökerran salasana, esim. testitentin tehneillä "Testitentti". Sitten voi edetä tämän ohjeen mukaisesti.
  2. Safe Exam Browser vie sinut kirjautumaan MyCoursesiin (omilla tunnuksillasi) ja sitten tentin sivulle. Kirjautuminen tapahtuu kohdasta Aalto login, Aallon logon alla. Huom! Safe Exam browser ei muista tallenettua käyttäjätunnustasi ja salasanaasi! Muista ne itse ulkoa. 
  3. Tentin aloittaminen vaatii tenttitilaisuudessa jaettavan salasanan. Tentin tekeminen onnistuu vain salasanan kanssa, vain tentin aukioloaikana ja vain kerran. Jos teet tentin sekä sähköisenä että paperisena, vain heikompi suoritus jää voimaan.

  Kun tentti on palautettu, sulje Safe Exam Browser oikeasta alanurkasta löytyvästä virtanappikuvakkeesta vasta kun valvoja on tarkistanut palautuksesi.