Topic outline

  • Not available unless: You are a(n) Student

    Tervetuloa kevään 2021 Kemian perusteet-kurssille!

    Kurssin opettajat

    vastuuopettaja Yliopisto-opettaja Ville Miikkulainen, ville.miikkulainen@aalto.fi

    laskutuvat Mirjami Wallin ja Aino Anttila

    Kurssin toteutus: luennot, laskuharjoitukset, ryhmätyö ja tentti. Kurssi toteutetaan kokonaan verkossa. Kurssin materiaalit, ohjeet ja linkit luennoille, laskuharjoitukset, ryhmätyön ohjeet ja palautus sekä tentti löytyvät kurssin MyCourses-työtilasta.

    Kurssi suoritetaan keräämällä pisteitä kolmesta alla olevasta kategoriasta.

    1. Laskuharjoitukset (max 20 p)
    2. Ryhmätyö (max 20 p)
    3. Tentti (max 60 p)

    Kurssin arviointi perustuu pisteyhdistelmästä riippumatta 100 kurssipisteen maksimiin. Tentti on pakollinen ja tentin hyväksytty suoritus edellyttää vähintään 1/5 tentin pisteistä. Kurssin hyväksytty suoritus edellyttää 40 kurssipistettä.

    • Jos teet ryhmätyön JA laskuharjoitukset, tentin painoarvo on 60% kokonaisarvioinnista ja tentin pisteet skaalataan kertoimella 1.00.
    • Jos teet ryhmätyön TAI laskuharjoitukset, tentin painoarvo on 80% ja tentin pisteet skaalataan kertoimella 1.33.
    • Jos teet vain tentin, tentin painoarvo on 100% ja tentin pisteet skaalataan kertoimella 1.67.

    Laskuharjoituksia on viisi kierrosta (yksi kierros per viikko) alkaen toiselta kurssiviikolta. Laskuharjoitukset palautetaan digitaalisesti MyCoursesissa. Laskuharjoituksista saa 0-4 kurssipistettä/kierros riippuen siitä kuinka monta oikein ratkaistua tehtävää palauttaa. Laskuharjoituksista saa yhteensä 0-20 kurssipistettä. Laskuharjoituspisteet ovat voimassa kalenterivuoden 2021.

    Laskuharjoitusten tueksi järjestetään kaksi online-laskutupatilaisuutta/viikko. Laskutuvissa opettajat ohjaavat ja auttavat laskuissa. Laskutupiin osallistumista suositellaan lämpimästi.

    Ryhmätyö tehdään 3-5 opiskelijan ryhmissä. Ryhmätyönä koostetaan posteri, jonka aiheena on ”jokin alkuaine tietyssä sovelluksessa”. Aiheiden mukaisiin ryhmiin ilmoittaudutaan MyCourses-työtilan kautta. Ilmoittautumalla sitoudut osallistumaan ryhmän työhön ja saattamaan työn loppuun. Ryhmät työskentelevät itsenäisesti ja ryhmä palauttaa työn kurssin lopussa. Viimeisellä luentokerralla 18.2. jokainen ryhmä esittää ryhmätyöstään lyhyen (1-2 min) pitchin. Ryhmä saa työstä 0-20 kurssipistettä. Ryhmätyöpisteet ovat voimassa kalenterivuoden 2021.

    Tentti on lopputentti (ei välikokeita) 23.2. ja sen voi uusia tai korottaa kurssin seuraavan kerran 12.5.2021. Kurssille ilmoittautuminen on myös ilmoittautuminen kurssitenttiin 23.2., uusinta/korotustentteihin tulee ilmoittautua erikseen WebOodissa.

    Kurssin ohjelma

    Luennot 13.1.-18.2.2020: Aloitusluennolla 13.1. käymme läpi tarkemmin kurssin ohjelmaa ja toteutusta.

    Ke 12.15-14 online

    To 10.15-12  online

    Laskutuvat 18.1.-16.2.2020:

    Ma 10.15-12  online

    Ti 14.15-16  online

     

    Tentti

    23.2.2020 klo 9-12 MyCourses

    ________________________________________________________

    Kurssikirja: Tekniikan kemia (Antila, Karppinen, Leskelä, Mölsä, Pohjakallio), Edita Publishing Oy (2018 tai vanhempi). Kurssikirjaa voi lainata Aalto-yliopiston Oppimiskeskuksen kirjastosta. Kurssikirja täydentää luentomateriaaleja eikä ole välttämätön, mutta tukee opiskelua.

    Lisäksi itsenäistä tiedonhakua ryhmätyötä varten.