Osion kuvaus

 • Yleinen

  Tentti ma 29.3.2021 klo 16.30-20 tulee PDF-muodossa Tehtävät-osioon.

  2. välikoe ja tentti tulevat PDF-muodossa Tehtävät-osioon tiistaina 8.12.2020 klo 14.00. Vastaukset palautetaan MyCoursesiin mieluiten PDF- tai JPG-muodossa noin klo 17 mennessä. Koeaika sisältää siis yhdistetyn koeajan ja palautusajan.


  Tehtävät-osioon on lisätty pakolliset laboratoriotyöt (= kotitehtävät); palautus 30.11. mennessä. Myöhästyneetkin palautukset otetaan huomioon.

  Välikoe tulee Tehtävät-osioon tiistaina 20.10.2020 klo 14.00 PDF-muodossa. Vastaukset palautetaan MyCoursesiin mieluiten PDF- tai JPG-muodossa klo 16.30 mennessä. Koeaika 2h 30 min. sisältää siis yhdistetyn koeajan ja palautusajan.

  Koe on suoritettava itsenäisesti. Kirjallisen materiaalin käyttö on kuitenkin sallittua. Paperille kirjoitetut vastaukset palautetaan MyCoursesiin valokuvattuina tai skannattuina; suositeltavin tiedostomuoto on pdf tai jpg. Kaikkien tehtävien vastaukset saavat olla samassa PDF-tiedostossa (optimi); muussa tapauksessa tiedostojen yhteismäärä voi olla korkeintaan 20 ja tehtävän vastauksena saa tarvittaessa olla useampia tiedostoja. En voi kokeen aikana enää täsmentää tehtäviä, vaikka niissä olisi puutteita (harvoin on). Jos kokeen aikana tulee muita ongelmia, minulle voi lähettää suoraa sähköpostia: kimmo.silvonen@aalto.fi


  Laboratoriotyöt korvataan 4:llä kotitehtävällä, joista tiedotetaan viimeistään lokakuussa. Palautusajaksi suositellaan marraskuuta. Näitä kotitehtäviä ei tarvitse tehdä, jos laboratoriotyöt on tehty aiemmin.

  Välikokeiden ja myöhemmin tenttien tulokset tulevat kohtaan Aaltolaisille.

  Kokeita ratkaisuineen: (Noppa-linkit eivät ole enää käytössä, mutta yksittäisten kokeiden linkit toimivat)

  https://mycourses.aalto.fi/course/view.php?id=20869&section=5

  Luento pidetään keskiviikkoisin 9.9.2020 alkaen klo 12.15. - 13.45 etäluentona (Zoom). Kannattaa "tulla" ensimmäiselle luennolle, jossa selvitetään kurssikäytännöt ja pohjustetaan kurssia!

  Laskuharjoitukset alkavat 14.9. ja 16.9.2020. Laskuharjoitus etänä (Zoom) 14.9. alkaen: ma klo 10.15 - 11.45 ja sama harjoitus ke (16.9. alk.) klo 14.15 - 15.45. Harjoitus on demotyyppinen, mutta kysymyksiä voi esittää suullisesti harjoituksen aikana ja sähköpostilla muina aikoina; toivon harjoituksiin vilkasta keskustelua. Laskuharjoituksiin, välikokeisiin tai joulukuun tenttiin ei tarvitse ilmoittautua. Ilmoittautukaa kurssille ja tarvittaessa maaliskuun tenttiin.

  Zoom-linkit luentohin ja laskuharjoituksiin tulevat alasivulle Luennot - Lectures. Tässä kuitenkin linkki johdantoluentoon:

  https://aalto.zoom.us/j/65211768151

  Luennoilla saa mielellään esittää suullisia kysymyksiä - en todennäköisesti pysty seuraamaan chatia, mutta luen sen myöhemmin. Kysyjän ei mielestäni tarvitse esittäytyä.

  Opetusmateriaali on suurimmaksi osaksi Luennot- ja Tehtävät-välilehdillä, joita päivitetään viikoittain kurssin kuluessa. Materiaalit-osioon päivitetään kaavakokoelma, joka saa olla mukana kokeissa (mutta ei yksinään auta läpipääsyssä).

  Uusi kirja:

  Kimmo Silvonen, Elektroniikka ja sähkötekniikka, 504 s., Gaudeamus, ilmestyi 1.9.2018; saatavana myös E-kirjana. Kirja-arvostelu.