Topic outline

  • Rästitentti 21.12.2021 klo 16.30-19.30 pidetään mycourses työtilassa, johon tenttiin ilmoittautuneille lähetään linkki ja kirjautumisavain perjantaihin 17.12. mennessä sähköpostilla. Jos et ole saanut linkkiä ja kirjautumisavainta, ota yhteyttä risto.ilola@aalto.fi.

    Kurssi toteutetaan etäopetuksena. Kurssin oppimateriaalit ovat luennot ja harjoitukset sekä Granta EduPack 2020 oppimisympäristö, joka koostuu EduPack materiaalinvalintaohjelmasta ja siinä olevasta oheisaineistosta. Ohjelman tueksi suositellaan kurssikirjaa: Ashby, Shercliff and Cebon: Materials: engineering, science, processing and design (saatavana e-kirjana). Materiaalit osiossa on lisäksi muuta oppimateriaalia.


    Myös esimerkiksi Callister and Rethwisch: Materials science and engineering, tai muu vastaava materiaalitekniikan oppikirja sopii.

    EduPack ohjelman voi ladata omalle tietokoneelle osoitteesta http://download.aalto.fi. Ohjelman käyttö vaatii VPN-yhteyden Aallon järjestelmään (esim. Cisco AnyConnect VPN Client). Ohjelmasta on saatavilla vain Windows-versio. Jos ohjelman asentaminen ei onnistu esim. käyttöjärjestelmästä johtuen, sitä voi käyttää esim. koulun tietokoneluokissa. Ohjelmaan on hyvä tutustua ennen kurssin alkua. EduPack ohje löytyy Materiaalit-kansiosta.

    Kurssilla on lisäksi viikottaisia harjoitustehtäviä ja harjoitustyö (ks. harjoitusinfo). Varsinaisia online viikkoharjoituksia ei ole, vaan harjoitustehtävät ovat itsenäisesti tehtäviä kotitehtäviä.

    Suunniteltu luentoaikataulu.

    Kurssitentti pidetään etätenttinä torstaina 25.2.

    AllWell?-opiskeluhyvinvointikysely

    Korona-tilanne  on rajoittanut lähiopetusta kuluneena vuonna.  Kevään 2021 AllWell?-opiskeluhyvinvointikyselyn avulla pyritään selvittämään, miten opiskelijat nyt  voivat ja miten koronatilanne on vaikuttanut heidän opiskelukokemukseensa.



    Opetushenkilökunta

    Risto Ilola, yliopistonlehtori
    risto.ilola@aalto.fi
    050 4005318

    Iikka Virkkunen, professori
    iikka.virkkunen@aalto.fi
    045 6354415

    Henrik Sirén, assistentti
    henrik.siren@aalto.fi