Osion kuvaus

  • Tieteellisen kirjoittamisen osion tarkoituksena on toimia kenraaliharjoituksena kandiseminaarille, joilloin opinnäytetyötä kirjoittaessa ei tarvitse opetella kaikkea mm. lähteiden arviointiin, viitteiden merkitsemiseen, lähdeluettelon tekemiseen ja tieteellisen kirjoitustyylin harjoittelemiseen liittyen.


    Minkälainen essee tulee kirjoittaa? 

    Aihe: Julia ohjeistaa sisällölliset raamit. Tutkimuskysymyksellä jokainen tarkentaa oman esseensä keskittymiskohdan - tutkimuskysymys on pakollinen.

    Tavoitepituus: Tekstiä 5 sivua (lisäksi nimiösivu, sisältö, lähteet, liitteet, mahdolliset kuvat)

    Lähteiden määrä: Minimi 5 hyvää lähdettä, maksimi 15 (kuvalähteitä voi olla erikseen, mutta ne eivät sisälly minimimäärävaatimukseen).

    Esseen muotoilu ja vaatimukset: Kuvattu esseeohjeeseen.

    Tehtävät palautukset: Ennen Julialle tehtävää esseen loppupalautusta, palauta oma esseesi alapuolelta löytyvälle keskusteluareenalle. Saat palautteen, jonka pohjalta voit hioa esseetäsi ennen loppupalautusta. Toinen pakollinen palautus on esseen itsearviointi.

    Arvioinnin periaatteet: Tieteellisen kirjoittamisen osuudesta täytyy saada hyväksytty arvosana ennen loppupalautusta. Arvioinnin periaatteet kuvattu alapuolelta löytyvään arviointitaulukkoon (excel). Vaikutus kurssin loppuarvosanaan on kuvattu kurssin etusivulle.

    Opetus: Opetusta 4 x 45 min. Yhden kerran voi olla poissa ilman erillistä lupaa. Jos olet tehnyt aiemmin esimerkiksi kandidaatintyön toiseen pääaineeseen, voit neuvotella Einon kanssa neljän opetuskerran hyväksiluvusta. Samoin, jos olet tehnyt tai tekemässä ARK-A1001 -kurssia 2019-2020 tai 2020-2021, voit jättää opetukset väliin Einon kuittauksella. Tehtävät ovat joka tapauksessa pakollisia kaikille (taustasta riippumatta). 

    Lukihäiriö? Ota yhteyttä! Lisätietoa: 

    https://www.aalto.fi/fi/palvelut/henkilokohtaiset-opintojarjestelyt

    Malliesseitä Arkkitehtuurin historian perusteet -kurssilta (2019-2020): 

    1. Värit Bauhausin arkkitehtuurissa
    2. Den forntida Egyptens kvinnor- med fokus på drottning Nefertaris grav
    3. Toisen maailmansodan vaikutus betoniarkkitehtuuriin 
    4. Arkkitehtuurin ja utopian suhde renessanssissa – Campanellan Aurinkokaupungin ja Andreaen Christianopoliksen vertailu
    5. Versailles vallan esikuvana
    Huomaa, että lukuvuoden 2020-2021 esseeohjeistusta on hieman muutettu, joten edellisen lukuvuoden versiot eivät sisällä ihan kaikkia pyydettyjä elementtejä.


    • Lue ja hyödynnä huolellisesti - sisältää tieteellisen kirjoittamisen opetuksen keskeisimmät kohdat. 

    • Word sisältää "muistilistaa" esseen vaadituista elementeistä. Lataa omalle koneellesi ja täydennä pala palalta.

      Huomaa, että voit käyttää tätä samaa esseeversiota myös Julialle tehtävään loppupalautukseen. Sinun ei siis tarvitse tehdä kahta eri esseeversiota.

    • Palauta essee viimeistään 19.3. ja itsearviointi viimeistään 22.3.

      Jälkipalautus 20.3. - 2.4.

      Vielä 3.4.-28.4. voi palauttaa, yritän tehdä tarkistukset 3 päivän sisällä. Palauta tänne 11.4. mennessä, jos pyrkimys tehdä loppupalautus Julialle 16.4.


      Ohjeet

      1. Palauta essee mielellään word-tiedostona (ei pdf). 
      2. Jokainen esseen palauttaja aloittaa oman keskustelun. Nimeä esseesi: Oma_Nimi_Esseen_otsikko
      3. Yllä kuvatun aikataulun sisällä anna kommentti omalle esseellesi, kommenttiin kiinnitetään täytetty palautematriisi (eli itsearvio). Lataa itsearviointilomake täydennettäväksi.


      Tarkista ennen palautusta, ettei mikään "hylätyn kriteeri" toteudu

      • Jokin seuraavista puuttuu: nimiösivu, sisällysluettelo, johdanto, johtopäätökset, lähdeluettelo (Katso esseeohjeesta s. 2 ja 5)
      • Jokin seuraavista puuttuu: lähteiden arviointi (taulukot, 5 kpl + kokoava yhden kappaleen mittainen arvio lähteistä johtopäätösten yhteydessä) tai tekstinäytteet, 3 kpl. (Katso esseeohjeesta "Liitteet".)
      • Seuraavien välillä ei havaittavissa yhteyttä: tutkimuskysymys-sisällysluettelo-johdanto-käsittelyluvut-johtopäätökset.
      • Tutkimuskysymystä ei ole. (Katso esseeohjeesta luku 1)
      • Viitemerkinnät puuttuvat tai niissä ei ole hyödynnetty APA-ohjeita.  Puutteiden vuoksi esseestä ei erotu, onko siinä omaa pohdintaa. (Katso esseeohjeesta luku 3, Viitemerkinnät)
      • Lähdeluettelossa ei ole lainkaan hyödynnetty APA-ohjeita. (Katso esseeohjeesta "Lähteet")

      Tarkemmat tiedot arviointitaulukosta: excel.


      19.3. mennessä palauttaneet ovat jo saaneet kommenttini sähköpostiin.

      20.3.-2.4. palautetut saavat palautteensa 6.4. mennessä.