Topic outline

  • Kurssi alkaa tiistaina 2.3. reippaalla luennolla klo 10–12. Ensimmäisellä viikolla käydään läpi paljon perusasiaa, jonka päälle myöhemmin käsiteltävät asiat rakentuvat.

    Luennot ovat ti ja ke klo 10–12 Zoomissa (live). Laskuharjoitukset ovat to ja pe klo 10–12 Zoomissa. Lisäksi kurssilla on Zulip-keskustelukanava. Kurssi kestää vain yhden periodin eli on varsin intensiivinen. Oletamme fyysikko-opiskelijan panostavan kurssiin n. 20 tuntia viikossa, alkaen ensimmäisestä viikosta!

    Kurssi on suunniteltu teknillisen fysiikan pääaineopiskelijoille, ja järjestelyt hoidetaan tämän porukan ehdoilla. Lisäksi kurssi soveltuu matemaattis-fysikaalisesti orientoituneelle BioIT-opiskelijalle ja fysiikasta kiinnostuneelle matematiikan opiskelijalle. Jos opintotaustasi on jokin muu, ota yhteyttä luennoitsijaan ennen kurssin alkua keskustellaksesi kurssin sopivuudesta sinulle.

    Kurssi perustuu opiskelijan jatkuvaan oppimistyöhön, jossa koostetehtävien ja laskuharjoitusten tekeminen on olennaisessa roolissa. Viikottaiset koostetehtävät ovat pakollisia, ja ne on palautettava ajallaan. Yhden ajallaan palauttamatta jääneen koostetehtävän voi kuitenkin palauttaa rästipalautuksena viimeisellä kurssiviikolla. Passiiviset opiskelijat poistetaan osallistujalistasta toisen koostetehtävän palautusajan jälkeen. Koostetehtävät tehdään itsenäisesti, laskarit suositellaan tehtäväksi pienessä porukassa. Lopputentti on perjantaina 16.4. 2021 klo 13–16. Se pyritään pitämään fyysisenä tenttinä. Arvosana määräytyy tentin, laskareiden ja koostetehtävien yhteispisteiden perusteella.

    Materiaalien jakeluun ja tehtävien palautukseen käytetään MyCourses-sivustoa, tiedotus hoidetaan MyCourses-uutisten ja Zulip-kanavan avulla (kanavan kutsulinkki jaetaan MyCourses-uutisessa). Tätä sivua päivitetään ennen kurssin alkua ja ensimmäisellä kurssiviikolla. Myöhemmistä merkittävistä päivityksistä tiedotan erikseen.

    Opiskeluintoa toivottaen,
                                                   Matti

    v210224