Topic outline

  • Laskareissa lasketaan harjoitustehtäviä assistenttien opastuksella. Laskariopetus on opiskelijalähtöistä (pl. mahdolliset matikkakertaukset ym.) — tehtäviä ei esitellä harjoituksissa. Saat siis harjoituksista eniten irti, kun tutustut tehtäviin etukäteen. Suosittelemme, että teette tehtäviä pienissä porukoissa. Palautetun tehtävän on kuitenkin oltava itse muotoiltu, oma pohdittu kokonaisuutensa. Plagiointi on kielletty.

    Lähiharkkojen lisäksi tarjoamme yhden etäharkan viikossa. Kurssin Zulip-kanavalla voi kysyä vinkkejä ja auttaa kaveria. Harjoitussessioiden lisäksi assistentit auttavat maanantaisin pidettävällä vastaanottotunnilla ja satunnaisesti Zulipissa (ei tiistaisin, eikä yksityisviestien kautta). Assareiden vastaanotot ovat kurssin Zoom-kanavalla ma klo 10–11 ja pe  klo 13–14. Maanantain vastaanotolla käsitellään meneillä olevaa laskarikierrosta, perjantaina edellistä.

    Laskarit
    to klo 10–12       
    Laskarit
    pe klo 10–12      
    Laskarihelppi
    ma klo 10–11  
    Palaute
    pe klo 13–14 
     Kierros 1   4.3. Ilkka, Oscar  5.3. Ilkka, Oscar  8.3. Ilkka  12.3. Ilkka
     Kierros 2  11.3. Oscar, Aino   12.3. Oscar, Aino   15.3. Oscar  19.3. Oscar
     Kierros 3  18.3. Aino, Ilkka  19.3. Aino, Ilkka  22.3. Aino  26.3. Aino
     Kierros 4  25.3. Ilkka, Oscar  26.3. Ilkka, Oscar  29.3. Ilkka  to 1.4. Ilkka
     Kierros 5  1.4. Oscar, Aino  ke 31.3. klo 14
     Oscar, Aino
     to 1.4. klo 14
     Oscar
     9.4. Oscar
     Kierros 6  8.4. Aino, Ilkka  9.4. Aino, Ilkka  12.4. Aino  to 15.4. Aino

    Lasketut tehtävät palautetaan tällä sivulla oleviin palautuslaatikoihin ennen seuraavan tiistain luennon alkua. Pisteytetyt, kommentoidut tehtävät pyritään palauttamaan opiskelijoille torstaiaamuna, ja tehtävistä jaetaan sanallinen ratkaisuohje. Oletamme, että perehdyt assistentin antamaan palautteeseen. Jos tehtävä ei ratkea palautteen ja ohjeen avulla tai pisteytys ihmetyttää, voit käydä  assarin harjoituskohtaisella palautevastaanotolla, joka on perjantaisin.

    Lisäksi kurssilla tehdään viikottainen henkilökohtainen koostetehtävä, jonka palauttaminen on pakollista. Sille on oma palautuslaatikkonsa tällä sivulla, ja palautusaika on sama kuin laskareilla. Yhden ajallaan palauttamatta jääneen koostetehtävän voi palauttaa rästipalautuksena viimeisellä kurssiviikolla. Koostetehtävä arvostellaan kokonaisluvuin 1–3. Rästipalautuksesta ei saa palautetta, ja sen pisteistä vähennetään yksi piste. Ohjeita koostetehtävän tekemiseen annetaan kurssin alkaessa.

    Jotta voit osallistua tenttiin, pitää kaikkien ennen tenttiviikkoa pisteytettyjen koostetehtävien olla hyväksyttyjä (vähintään 1 piste) ja kaikkien kuuden koostetehtävän olla hyväksytysti palautettuja. Jos koostehtävä hylätään (0 pistettä), opiskelijan vastuulla on perehtyä palautteeseen ja palauttaa korjattu tehtävä. Hylätyn koostetehtävän uusintapalautuksesta voi saada korkeintaan 1 pisteen.

    Koostetehtävät ja laskarit pitää palauttaa annettuun määräaikaan mennessä. Tämä koskee myös itseopiskelijoita. Kurssin opetuskauden (periodi IV) ulkopuolella ei voi palauttaa tehtäviä. Osasuoritusten pisteet ovat voimassa seuraavan vuoden kurssin alkuun asti.

    v220301 Matti