Topic outline

 • Kurssilla opitaan modernin fysiikan ja aineen rakenteen perusteet. 

  Kurssi on tarkoitettu SCI:n perusopintoihin.

  Kurssi sisältää luennot, laskuharjoitukset, laboratoriotyöt ja lopputentin, joista lopputentin lisäksi vain laboratoriotöihin osallistuminen on pakollista. Kurssin osasuoritukset vanhenevat kurssin seuraavaan toteutuskertaan mennessä, paitsi laboratoriotyöt, jotka ovat voimassa vuoden, eli esimerkiksi keväällä 2020 tehdyt laboratoriotyöt ovat voimassa vielä huhtikuun 2021 kurssitentissä, jonka jälkeen nekin vanhenevat. Vaikka vain laboratoriotyöt ja tentti ovat pakollisia, niiden pisteet yksistään tuskin riittävät kurssin läpäisemiseen. Ks. kurssiesite.

  Kurssille ilmoittaudutaan oodissa 8.2.2021 alkaen. Muistakaa ilmoittautua laboratorioryhmään. Luennot ja laskuharjoitukset pidetään etänä, mutta yksi laboratoriotyö tehdään lähiopetuksessa ja toinen etänä. Tentti on EXAM-tentti, jonka ajanjakso ilmoitetaan kurssin alkuun mennessä.

  Opetus alkaa ti 2.3.2021, laskuharjoitukset to 4.3. ja laboratoriotyöt ma 15.3. Kevään opetustapahtumat:

  • Luennot ti ja ke 10-12 Zoom.
  • Laskuharjoitusryhmä H01 to 10-12 (SL) ja ma 8-10 (HI). Pääsiäismaanantain korvaa ti 6.4.21 8-10. Zoom ja Zulip.
  • Laskuharjoitusryhmä H02 to 12-14 (KA) ja ma 10-12 (BH). Pääsiäismaanantain korvaa ti 6.4.21 12-14. Zoom ja Zulip.
  • Laskuharjoitusryhmä H03 pe 12-14 (SL) ja ti 14-16 (HI). Pitkäperjantain korvaa ke 31.3.21 12-14. Zoom ja Zulip.
  • Laskuharjoitusryhmä H04 pe 14-16 (KA) ja ti 16-18 (BH). Pitkäperjantain korvaa to 1.4.21 8-10. Zoom ja Zulip.
  • Laboratoriotyöryhmät SCI1-SCI24 U003 (lähilabratyö), Zoom (Etälabraryhmä ja etälabratyö).

  Täältä löydät Zoomin pikaoppaan.

 • Not available unless: You belong to any group

  Kurssin oppimateriaali: Douglas C. Giancoli, Physics for Scientists and Engineers with Modern Physics, 4th Edition, Pearson Prentice Hall.

 • Not available unless: You belong to any group
 • Kevään 2021 kurssin laboratoriotyöosuus koostuu harjoittelupaketista sekä kahdesta laboratoriotyöstä, joista toinen tehdään lähityöskentelynä ja toinen etätyöskentelynä. Lähilabrat järjestetään viikoilla 11-12 (15.-26.3.) ja etälabra on tehtävissä itsenäisesti ajalla 15.3.-6.4. Kurssilla on myös mahdollisuus tehdä labratyöt kokonaan etätyöskentelynä. Kahden laboratoriotyön suorittaminen on pakollinen osa kurssia. Laboratoriotöistä voi saada kurssiarvosteluun max 20 pistettä. Ks. laboratoriotöiden arviointi ja kurssiesite.

  Laboratoriotöissä tutustutaan osaan kurssin luennoilla käsitellyistä aiheista käytännössä. Niissä myös harjoitellaan mittaustekniikkaa, mittaustulosten analysointia sekä virhearviointia. Työt ovat lomakemuotoisia. Normaalisti töitä tehtäisiin pareittain, mutta tässä poikkeustilanteessa lähi- ja etälaboratoriotyöt tehdään ja arvioidaan yksilösuorituksina. Palautettavien töiden on siis oltava selvästi opiskelijan omaa tuotosta. Työt palautetaan tämän sivun palautuslaatikoihin sähköisessä muodossa. Lähilabran palautustakaraja on yksi viikko mittauksista. Etälabran palautustakaraja on ti 6.4.

  Laboratoriotöiden vastaava opettaja on Jani Sainio, yhteystiedot löytyvät täältä. Sähköpostiosoite on muotoa etunimi.sukunimi@aalto.fi. Ryhmien assistentit ja heidän sähköpostiosoitteensa löytyvät lukujärjestyksestä. Laboratoriotyöryhmiin (SCI01-SCI24) ilmoittaudutaan Oodissa 8.2. alkaen. Mikäli et pääse lähilabraan, ole assariisi yhteydessä korvaavasta työstä.

  Lähilaboratoriotyöt tehdään Fysiikan opetuslaboratoriossa, joka sijaitsee Otakaari 1:n U-osan kellarikerroksessa huoneessa U003. Sisäänkäynti labraan M-oven kautta (sisään M-ovesta ja heti oikealle ja portaat alas).


 • Not available unless: Your User account contains (use: aalto.fi) contains aalto.fi

 • Not available unless: You belong to any group