Kurssin suorittaminen
Huom. Kandikurssin suoritukset ovat voimassa vain vuoden kurssin aloittamisesta, eli jos aloitat kurssisi nyt keväällä 2021, on sinulla aikaa suorittaa kandikurssi (ja sen kaikki osat) seuraavan vuoden kevään kurssin alkamiseen mennessä. Tämän jälkeen kaikki kurssin suoritteet (luennot, tehtävät, työpajat, välipalautukset) vanhenevat ja kurssi on suoritettava uudelleen.
Kandityön luonne
Kurssilla päätehtävänä on kandidaatintyön kirjoittaminen. Työ on tyypillisesti luonteeltaan kirjallisuuskatsaus johonkin tietotekniseen aiheeseen, ja se tehdään Aalto-yliopiston opettajien ja tutkijoiden ohjauksella. Työn keskeisenä tavoitteena on oppia tieteellisen kirjoittamisen prosessi. Aihe valitaan ohjaajien etukäteen antamista aiheista. Myös omaa aihetta voi ehdottaa ohjaajille.
Työn tekstiosan suositeltu pituus on 15-20 sivua annetun Latex-dokumenttimallin (ks. erillinen osio kurssisivuila) mukaan tehtynä, laskettuna johdannon alusta yhteenvedon loppuun ilman lähdeviitteitä ja tyhjiä sivuja. Työ voi olla pitempikin, mutta hyvä kieliasu ja selkeys on pituutta tärkeämpää. Esimerkkejä aiemmin tehdyistä kanditöistä on selattavissa kirjaston tietokoneilla.
Kandityön kirjoitusprosessin tukemiseksi kurssi sisältää luentoja ja harjoitteita tiedonhakuun, kirjoittamiseen ja myös suulliseen ilmaisuun liittyen. Kandityöt esitellään yhteisissä loppuseminaareissa.
Kandityön tekemisprosessi
Kandityön kirjoitetaan kurssin aikana seuraavan prosessin mukaisesti:
- Opiskelija valitsee kandidaatintyönsä aiheen (ks. osio Kandidaatintyön aiheet) ottamalla yhteyttä ohjaajaan.
- Kandidaatintyötä kirjoitetaan askelittain kurssin tehtävien mukaisesti ohjaajan opastuksella. Jokaista väliversiota arvioidaan yhdessä ohjaajan kanssa. Seminaariin kuuluu myös muiden opiskelijoiden kandidaatintöiden vertaisarviointia.
- Kandidaatintyön kirjoitusasua ja kieltä arvioidaan ja kehitetään tekstipajassa (ks. osio Tekstipaja tai englanniksi kirjoittavilla osio English workshops). Tekstipajatyöskentely vastaa lakisääteisen kypsyysnäytteen suorittamista.
- Tieteellisen tutkimuksen esittämistä harjoitellaan puhepajassa (ks. osio Puhepaja)
- Loppuseminaarissa esitellään valmis opinnäyte ja opponoidaan toisten opiskelijoiden töitä.
Kurssin suorittaminen
Hyväksyttyyn kurssisuoritukseen kuuluvat seuraavat osasuoritukset.- Hyväksytyn kandityön kirjoittaminen.
- Osallistuminen luennoille. Kaksi poissaoloa sallitaan ilman korvausta. Yksittäisten luentojen korvaaminen on mahdollista muiden kandidaattiseminaarien vastaavilla luennoilla. Tulosta Oheismateriaali-osiosta yksittäisen luennon korvauslomake, pyydä siihen korvaavan luennon jälkeen luennoijan allekirjoitus, ja toimita se postitse tai sisäpostilla (esim. vahtimestarien kautta) kurssin koordinaattoreille (jonka yhteystiedot löytyvät työtilan etusivulta). Selvitä korvaavan luennon mahdollisuus luennon kuvauksesta tai kysymällä luennoitsijalta.
- Tehtävät-osiossa listattujen tehtävien suorittaminen aikatalun mukaisesti.
- Tekstipajaan osallistuminen ja siihen kuuluvien tehtävien suorittaminen.
- Puhepajaan osallistuminen ja siihen kuuluvien tehtävien suorittaminen.
Arvosteluperusteet
Lopullinen kandidaatintyön arvosteltava versio palautetaan ohjaajalle, ja kurssin arvosana (hylätty, hyväksytty, kiittäen hyväksytty) määräytyy sen perusteella.
Kandidaatintutkielman arvioinnissa käytetään kaksiportaista arvosana-asteikkoa, joka sisältää arvosanat hyväksytty sekä kiittäen hyväksytty. Työ, joka ei saavuta hyväksyttyä tasoa, palautetaan opiskelijalle korjattavaksi, ja korjausaikaa on 1 kuukausi.
Arvostelussa tarkasteltavat osa-alueet:
- aihe ja tavoite
- rakenne
- lähteet
- johtopäätökset ja tavoitteiden saavuttaminen
- kieliasu ja ulkoasu
- esitelmä
Arvosteluperusteita kuvaa tarkemmin ohjaajille suunnattu yksityiskohtainen eAge-yhteensopiva arviointiohje.