Topic outline

  • Tervetuloa Tuotantotalous 1 -kurssille 12.1. - 16.4.2021!


    Tällä monipuolisella kurssilla opit perusteet arvonluonnista, tuotantojärjestelmistä ja -prosesseista, toimitusketjuista, laskentatoimesta, investoinneista sekä monesta muusta.


    Koronan vaikutukset TU-A1100-kurssin toteutukseen, keväällä 2021

    Luentojen esitehtävät

    Ei vaikutusta

    Luennot

    Kurssin luentoihin osallistutaan Zoom:in kautta ilmoitettuun luentoaikaan (linkit julkaistaan MyCoursesissa). Luennot myös nauhoitetaan ja julkaistaan jälkikäteen MyCoursesissa. Tartuntatilanteen helpottaessa voidaan mahdollisesti siirtyä hybridimalliin, mutta tästä ilmoitetaan erikseen.

    Harjoitustilaisuudet 

    Harjoitustilaisuuksiin kuuluva, assistentin vetämä käytännön esimerkki-osuus videoidaan etukäteen, ja julkaistaan MyCoursesissa.
    Tartuntatilanteen helpottaessa pyrimme järjestämään assistentin tukemaa kontaktiopetusta harjoitustyöhön liittyen.

    Harjoitustyö

    Harjoitustyö tehdään normaalisti ryhmätyönä. Pyrimme varmistamaan että kurssilaisilla on tarvittavat työkalut online-ryhmätyöskentelyyn. Harjoitustyöhön saa assistenteilta tukea Telegramin kautta tai sähköpostitse.

    Laskutehtävät

    Ei vaikutusta. Laskutehtäviin saa assistenteilta tukea Telegramin kautta tai sähköpostitse.

    Tentti

    Tentit ja välikokeet järjestetään kotitentteinä MyCourses:issa.


    Syllabus


    Yhteydenotto:

    Kurssin sähköpostiosoite: tu-a1100@aalto.fi 
    Oman ryhmäsi Assarichat Telegramissa viikosta 2 eteenpäin (lisätietoa Harjoitustyö-osiosta).
    Kiireellisissä tapauksissa päässistentin Telegram @kirichat.


    Osasuoritukset: 

    Kurssin arvostelu koostuu neljästä eri osasuorituksesta, jotka ovat voimassa kurssin päättymisestä yhden vuoden ajan.

    Välikokeet 1 ja 2 (VK) sekä tentti(T)

    Kurssilla järjestetään kaksi välikoetta sekä tentti. Opiskelijalla on oikeus osallistua jokaiseen tilaisuuteen, ja hänen koepisteistänsä lasketaan paras mahdollinen yhdistelmä. Kaikki koe- ja tenttitilaisuudet järjestetään etänä MyCourses-alustalla. Tentti on sisällöltään välikokeiden 1 ja 2 summa, ja sen tekemiseen on varattu viisi tuntia - ja näin ollen välikokeisiin siis 3+2 h.

    Välikoe 1: Ke 24.2. - klo 13 - 16

    Välikoe 2: Ti 13.4. - klo 13 - 15

    Tentti 1: to 25.2. - klo 13 - 18 (Tarkoitettu lähtökohtaisesti syksyn uusijoille)

    Tentti 2: pe 16.4. - klo 13 - 18 

    Harjoitustyö(H)

    Harjoitustyö on assistenttien ohjaamana suoritettava liiketoimintasuunnitelma ravintolan perustamisesta. Työ koostuu seitsemästä osatehtävästä, jotka palautetaan MyCoursesiin ja arvioidaan pistein 0-2 viikoittain (poislukien harjoitukset H5-Projektit sekä H7-Investoinnit, joista maksimi 1 p). Näistä saatujen palautteiden perusteella työstetään osatehtävistä viimeistelty loppuraportti, jonka perusteella saa 0-14 pistettä osapalautusten lisäksi.

    Yhteensä maksimipisteet harjoitustyöstä ovat siis 5*2p + 2*1p + 14p = 26p.

    Harjoitustyössä on viikoittainen deadline maanantaisin klo 18.

    Laskutehtävät(N)

    Laskutehtävät ovat yritystoiminnan laskelmiin liittyviä tehtäviä MyCoursesissa.  Ne tehdään kahdessa eri kierroksessa, joista ensimmäinen on auki 4.3. - 1.4.2021 ja toinen 8.3. - 5.4.2021.

    Luentoihin valmistavat tehtävät(L)

    Nämä koostuvat viikoittain ennen luentoa julkaistavasta materiaalista, joista on kymmenen tosi/epätosi -kysymystä MyCoursesissa. 

    Luentoihin valmistavissa tehtävissä on viikoittainen deadline tiistaisin klo 12.

    Kurssiarvostelu:

    Kurssin hyväksytty suorittaminen vaatii läpipääsyn kurssin arvosteltavista osakokonaisuuksista: laskutehtävistä, harjoitustyöstä ja välikokeista/tentistä. Lisäksi luentoihin valmistavista tehtävistä ja kurssipalautteesta voi saada lisäpisteitä. Osakokonaisuuksien läpipääsyrajat, maksimipisteet ja arvostelukertoimet ovat seuraavat:

    Osakokonaisuus

    Läpipääsyraja

    Maksimipisteet

    Arvostelukerroin

    Pisteet harjoitustyöstä (H)

    12,0 p.

    26,0 p.

    1,2

    Pisteet laskutehtävistä (N)

    40,0 p.

    60,0 p.

    0,3

    Pisteet välikokeista[1]/tentistä (T)

    15,0 p.

    30,0 p.

    1,7

    Luentoihin valmistavat tehtävät (L)

    -

    3,0 p.

    1,0

    Palautepiste (P)

    -

    1,0 p.

    1,0

     

    Mikäli opiskelija ylittää läpipääsyrajan niissä osakokonaisuuksissa, joissa sellainen on määritelty, opiskelijalle muodostetaan kurssista arvosana. Arvosana muodostuu siten että jokaisen osakokonaisuuden pistemäärä painotetaan kokonaisuuden laskennallisen työmäärän, eli arvostelukertoimen mukaan. Painotetut pisteet ja mahdolliset lisäpisteet (palautepiste ja luentoihin valmistavat tehtävät) summataan yhteen.

    Yksittäisen välikokeen läpipääsyraja on 7,5p ja maksimipisteet 15,0p. Yksittäisen välikokeen voi uusia tenttitilaisuudessa.

     Arvosana12345
     Kurssipisteet, vähintään 51,960708090

    Opetus:

    Luennot

    Kurssilla on 9 luentoa, joille osallistuminen Zoom-linkin kautta. Zoom-linkki löytyy MyCourses-sivulta "Luennot". Samalle sivulle lisätään myös luentotallenteet ja -kalvot.

    Viikkoharjoitukset

    Viikkoharjoitukset ovat kurssiassistenttien pitämiä videotallenteita, joissa kerrataan luennoilta opittuja asioita ja opitaan soveltamaan niitä case-esimerkkien avulla. Viikkoharjoituksissa saa valmiudet viikoittaisen harjoitustyön osapalautuksen tekemiseen.

    Laskutuvat

    Laskutuvissa saa apua laskutehtävien tekemiseen, kun laskutehtävät aikanaan maaliskuussa aukeavat. Laskutupien toteutuksesta tiedotetaan myöhemmin lisää.