Topic outline

 • Kurssikokonaisuuden suorittaville henkilöille tarkoitettuun Zoom Meeting -tapahtumaan on luotu pääsylinkki (vaatii sisäänkirjautumisen). Linkki ja osallistumisohjeet on lähetetty kurssille ilmoittautuneille myös sähköpostitse maanantaina 25.1. klo 20 ja uudelleen keskiviikkona 27.1. klo 12.


  Ennen ensimmäistä luentoa:

  1. Ota Zoom-sovellus käyttöön

  Zoom-sovellus löytyy useaan käyttöjärjestelmään (Windows, Mac ja Linux sekä iOS ja Android). Parhaimman käyttökokemuksen saa heti ensimmäisellä luennolla, kun asentaa Zoomin sovelluksen etukäteen käyttämäänsä laitteeseen. Myös verkkoselaimella osallistuminen on mahdollista ilman sovelluksen asentamista, mutta todennäköisesti osallistumiskokemus on selaimella vaisumpi. Kokeiluissamme on selvinnyt, että selaimella videokuva on huonompi ja esimerkiksi Safari-selain (Mac) ei tue osallistujan äänen lähettämistä ja siten sivuhuonekeskustelut eivät onnistu sillä. Mobiilialustoilla (iOS ja Android) Zoomin näkymän muokkaaminen on rajatumpaa ja siksi osallistumiskokemus voi olla laimeampi. Suosittelemme ensisijaisesti käyttämään luennoille osallistumiseen Zoomin Windows-, Mac- tai Linux-sovellusta.

  Zoomin sivuston pitäisi tarjota sovelluksen asentamispakettia, kun avaa ensimmäistä kertaa Zoom-tapahtumalinkin verkkoselaimessa. Kurssin luentojen tapahtumalinkkiä voi käyttää tähän tarkoitukseen milloin vain. Asentamispaketin voi ladata myös Zoomin sivuilta.

  Jos haluaa kirjautua sisään Zoomiin Aalto-yliopiston tunnuksella, sovelluksen avaamisen jälkeen sisäänkirjautuminen tapahtuu valitsemalla Sign in with SSO ja Your company domain = aalto. Tarkemmat ohjeet Zoom-sovelluksen asentamiseen ja käyttöönottoon löytyy tarvittaessa Aallon IT:n Zoom-pikaoppaasta. Jos Zoomia on käyttänyt aiemmin jollakin muulla tunnuksella, se käy luennoille osallistumiseen yhtä hyvin kuin Aallon tunnus.

  2. Kokeile oman äänen ja videokuvan toimivuus

  Oman videokuvan ja äänen toimivuuden ja asetukset voi tarkistaa Zoomin asetusvalikosta. Osallistujien ääni on mykistettynä luento-osuuksien aikana automattisesti ja avataan sivuhuonekeskusteluihin. Luennon työskentelyn kannalta on hyödyllistä, että monet osallistujat pitävät videokuvan päällä myös Esan luento-osuuksien aikana.


  Vinkkejä

  • Jos yhteys katkeaa kesken luennon jostakin syystä, luennolle voi liittyä takaisin saman tapahtumalinkin kautta.
  • Jos kuvanlaatu on poikkeuksellisen huono, parempi kuva voi muodostua katkaisemalla yhteys ja liittymällä takaisin.
  • Zoomissa voi kokeilla erilaisia näkymäasetuksia hakien itselleen toimivaa näkymää. Luennoilla on käytössä lähtökohtaisesti kaksi videokuvaa, joista toisella on Esan kasvot ja toisella hänen esittämänsä materiaali. Näiden videokuvien kokoa voi säädellä. Lisäksi voi valita, näkeekö muiden osallistujien kasvoja ja näkeekö omat kasvonsa.