Topic outline

    • Osallistu luennoille tai katso luennon tallenne jälkikäteen, lue luentoihin liittyvät tekstit ja kirjoita luentoa kohti noin 400-800 sanan verran pohdintaa ja ajatuksia luennoilla esitettyihin kysymyksiin kappalemuodossa suorasanaisena tekstinä, ei ranskalaisin viivoin.

      Kerro päiväkirjassassi ensin kuka olet, miksi osallistut kurssille ja mitä haluat oppia - eli mistä näkökulmasta lähestyt ja kommentoit luentojen teemoja.

      Vastaa oppimispäiväkirjassasi luentojen kuluessa ja niiden päätteeksi annettuihin oppimistehtäviin. Pohdi lisäksi omin sanoin mitä opit ja mikä luennon ja siihen liittyvän aineiston sisällöstä on mielestäsi tärkeää ymmärtää. Käsittele oppimispäiväkirjassa luentojen lisäksi myös harjoituksia. Kerro miten esitetyt asiat suhtautuvat aiempaan ymmärrykseesi. Voit mielellään käyttää omia esimerkkejä ja viitata tuntemiisi tapauksiin, jotka liittyvät opetuksen aiheisiin. Pohdi myös luennon herättämiä kysymyksiä ja mihin arvelet voivasi soveltaa oppimiasi ja kuulemiasi asioita jatkossa. Oppimispäiväkirjassasi voit vapaasti kertoa myös, mitkä asiat jäivät epäselväksi tai mitkä asiat olivat vaikeita ymmärtää.

    • Harjoituksen tehtävät, mukana myös ratkaisuvinkit. Katso ensin hankilökohtaisten tehtävävaihtoehtojen tunnuksesi ja lataa niiden mukaiset tehtävät. Vastausten palautus 12.3. klo 10 mennessä.

    • Harjoituksen tehtävät, mukana myös ratkaisuvinkit. Katso ensin hankilökohtaisten tehtävävaihtoehtojen tunnuksesi ja lataa niiden mukaiset tehtävät. Vastausten palautus 16.3. klo 14 mennessä.

    • Harjoituksen tehtävät, mukana myös ratkaisuvinkit. Katso ensin hankilökohtaisten tehtävävaihtoehtojen tunnuksesi ja lataa niiden mukaiset tehtävät. Vastausten palautus 29.3. klo 14 mennessä.

      Harjoitusvinkit Pantopto-videona (linkki)
      - tehtävä 1: 0:00-10:30
      - tehtävä 2: 10:30-21.17
      - tehtävä 3: 21:17-31:32

    • Harjoituksen tehtävät, mukana myös ratkaisuvinkit. Vastausten palautus ti 6.4. klo 14 mennessä.

      Harjoitusvinkit Pantopto-videona (linkki)
      - tehtävä 1: 0:00-6:54
      - tehtävä 2: 6:54-17:51

    • File icon
      Kurssin loppuosan suoritusohjeet ja ryhmäjako File
      Not available unless: You belong to L01 (Oodi)
      Ajantasaiset ohjeet, päivitetty 15.3. klo 16.06
    • Dialogioppimispäiväkirja toteutetaan ryhmäpäiväkirjana, jossa kukin ryhmän jäsen kirjoittaa säännöllisesti yhteiseen oppimispäiväkirjaan ja lukee mitä muut ovat kirjoittaneet. Jokaisen ryhmän jäsenen tulee kirjoittaa vuorollaan jäsennelty teksti, jossa kommentoi mahdollisia aiempia esitettyjä ajatuksia teemasta ja tuo esiin yhden uuden ja tärkeän näkökulman aiheesta sitä ja siihen liittyvää oppimista käsitellen. Aloitusvuoroa suositellaan kierrätettäväksi ryhmässä. On sallittua ja suotavaa esittää useampiakin kommentteja ja näkökulmia samasta teemasta. Kurssin päätteeksi laaditaan samalla menetelmällä yhteenveto-osuus kurssista.

      Ryhmäpäiväkirjan tulee olla valmis ja arvosteltavissa pe 16.4.2021 klo 16.00.


    • Projektityössä tarkastellaan ryhmälle annettua aihetta, laaditaan siitä joko esite tai videoesitys. Ryhmän tulee valita ja ilmoittaa projektityön esitystapa. Projektityöt esitetään julkaisemalla ne työtilassa.

      Esite on muodoltaan sekä tekstiä että visuaalista esitystapaa hyödyntävä enintään nelisivuinen sähköinen tiedosto, joka olisi mahdollista tarvittaessa tulostaa/painaa. Sen voi tehdä käytettävissä olevilla esim. Office-paketin ohjelmilla. Graafiseen työskentelyyn löytyy erikoistuneempiakin ohjelmia, mikäli sellaisten käytöstä on kokemusta tai halua perehtyä.

      Videoesitys on muodoltaan kuvaa ja ääntä hyödyntävä 4–7 minuutin kestoinen tavanomaisilla tietoliikenneyhteyksillä ja ohjelmilla katsottavissa oleva videotiedosto.

      Esite tulee laatia sähköisenä tiedostona, joka olisi mahdollista tarvittaessa tulostaa/painaa. Sen voi tehdä käytettävissä olevilla esim. Office-paketin ohjelmilla. Graafiseen työskentelyyn löytyy erikoistuneempiakin ohjelmia, mikäli sellaisten käytöstä on kokemusta tai halua perehtyä. Esitteen palautuksen takaraja on kaikilla ryhmillä ma 12.4. klo 23.59. MyCoursesiin aukeaa palautuslaatikko, josta jokainen kurssilainen voi käydä tutustumassa muiden ryhmien palauttamiin esitteisiin ja jättää arvionsa niistä. Työpajojen jäädessä pois loppuosan projektin suoritusvaatimuksiin kuuluu vähintään neljän muun ryhmän töihin tutustuminen ja arviointi sekä oman ryhmän vertaisarviointi.

    • Assignment icon
      Valmis projektityöesite Assignment
      Not available unless: You belong to a group in Kurssin loppuosan ryhmät

      Sisällöllisesti ja ulkoasultaan valmis projektityöesite palautetaan tähän boksiin ma 12.4.2021 klo 23.59 mennessä. Palautetut esitteet näkyvät kaikille projektityöhön osallistuneillle. Projektityön suoritusvaatimuksiin kuuluu vähintään neljän muun ryhmän esitteeseen tutustuminen ja arviointi sekä oman ryhmän vertaisarviointi. Arvioinnit suoritetaan ti 13.4.2021 klo 00.00 Tehtävät-osion alaosaan avautuvilla palautelomakkeilla. Muiden ryhmien palautteista koostetaan yhteenveto kullekin ryhmälle.

    • Folder icon
      Esitteet arviointia varten Folder
      Not available unless: You belong to a group in Kurssin loppuosan ryhmät
    • Assignment icon
      Projektityön vapaaehtoinen laadintadokumentti Assignment
      Not available unless: You belong to a group in Kurssin loppuosan ryhmät