Topic outline

 • Hei!


  Tervetuloa kurssille!

  Kurssi pidetään siis touko- ja kesäkuussa 2021. Ensimmäinen luento on 18.5. tiistaina ja viimeinen luento on joko keskiviikkona 16.6..

  Kurssi suoritetaan etäkurssina. Käytämme Zoom:a ainakin luentotilaisuuksien yhteydessä. Laskuharjoitus tilaisuuksissa käytössä on mahdollisesti myös MsTeams:a ja/tai  Zulup:a kuten keväällä mm. matematiikan laitoksen laskutupa tilaisuuksissa

  Kurssilla ei ole välikokeita. Kurssin voi siis suorittaa vain suoraan loppukokeella. Kurssilla on laskuharjoituksia ja laskuharjoitusten tekemisestä saa lisäpisteitä. Laskuharjoituksissa on mahdollisesti joitakin tuntitehtäviä. Pääpaino harjoituksissa on kuitenkin kotitehtävillä joista saa lisäpisteitä loppukoetta varten.

  Lisäksi kurssilla on mahdollisesti/todennäköisesti n. 1(-2) lisälaskuharjoitusta; ns. Laskuharjoitus Extra  xx. Näissä harjotuksissa kukin tehtävä arvostellaan siten, että maksimi 4, 5 tai 6. Nämä Extra laskuharjoituskierrokset skaalautuvat omalla tavallaan pisteiksi Y pistettä. Tarkemmat tiedot näistä ja kurssin täsmällisistä suorituskriteereistä julkaistaan alkavan viikon ja ensimmäisen kurssi viikon kuluessa, eli 23.5. mennessä. Mahdolliset muutokset ovat kuitenkin lähinnä puutteiden täydentämistä ja yksittäisiä asioita.

  Laskuharjoitukset eivät siis ole pakollisia ja arvosana määräytyy kahdella eri tavalla lasketusta arvosanasta. Enemmän tietoa tästä asiasta on "Kurssin suorittaminen" osiossa. Lisäyksiä ja tarkennuksia kurssin suorituskriteereihin liittyen ilmoitetaan vielä ainakin alkavan viikon aikana ja mahdollisesti kurssin ensimmäisen viikon aikana. 

  Kurssille toivotaan runsasta osan ottoa. Vuosina 2014-20 kesän Diff. Int. 2 ja tämän Todennäköisyyslaskennan kesäkurssin on suorittanut hyvin monenlaisilla lähtötiedoilla kurssille tulleita niin Aalto- yliopiston päivä- kuin aikuisopiskelijoita ja Avoimen yliopiston opiskelijoita. Silloin siis tämä kurssi oli loppukesällä.


  Loppukokeeseen ilmoittautumisen tarpeesta pyrin ottamaan selvää mahdollisimman pian tai ainakin kurssin aikana erikseen. Myös loppukokeen tarkempi muoto selviää kurssin aikana. Kurssille täytyy siis toki joka tapauksessa ilmoittatua WebOodissa

  Koska opiskelijat ovat paljon töissä kesäaikaan, niin työesteen tai muun hyväksytyttävän esteen kohdalla laskuharjoitusten suorittamista kannattaa tiedustella minulta (Markku Malmivuori). Tämä siis siinä tapauksessa mikäli asia ei selviä kurssin Mycourses sivuilla.

  Aalto-yliopiston opiskelijat ilmoittautuvat kurssille WebOodissa ja Avoimen yliopiston opiskelijoille tietoa ilmoittautumisesta löytyy Avoimen yliopiston sivuilta.


  Tarkemmat tiedot  luento ja laskuharjoitus ajoista löytyvät WebOodista ja päivittyvät lähipäiviä tänne kurssin Mycourses sivuille. Aikoihin voi tulla yksittäisiä muutoksia. Ne ilmoitetaan mahdollisimman pian. 

  Pahoittelen viivettä tietojen päivityksissä. Tämä johtuu mittavista muista töistä huhtikuussa.


  Tarkemmat tiedot kurssin suoritustavoista löytyy tämän Mycourses kurssin sivuston muista osioista sitä mukaa kun ne päivittyvät.  Kevät ja kesä terveisin Markku Malmivuori


  • page icon
   Kurssin aikataulu Page
   Not available unless: You are a(n) Student

   Viikolla 20 WebOodissa ilmoitettuun aikatatauluun tuleen joitakin muuutoksia. Pahoittelen muutoksia ja viivettä aikatauluun liittyvän ilmoituksen suhteen. Joitakin pieniä mjuutoksia voi tulla myös tuleville viikoille.

   Alla on viikon 20 ja 21 ja 22 ja 23 ja 24 ja 25 aikataulut. Luentotilaisuus pidetään Zoom:ssa. Laitan ohjeet tilaisuuteen (linkin) kurssin sivulle. 

   Laitan tietoa tulevien viikkojen aikataulusta  mahdollisimman pian, kun saan sen valmiiksi.

   Yleinen suunnitelma on, että noudatamme aiemmin ilmoitettua (WebOodissa olevaa) aikataulua.