Topic outline

  • KURSSIN TAVOITEENA ON
    Kurssi tarjoaa johdatuksen taloustieteelliseen ajatteluun ja auttaa muodostamaan kokonaiskuvan talouden toiminnasta. Kurssilla analysoimme yksittäisen ihmisen valintoja, strategista kanssakäymistä, yritysten ja markkinoiden toimintaa, talouspolitiikan vaihtoehtoja ja vaikutuksia sekä suhdannevaihteluiden, inflaation ja taloudellisen kasvun syitä ja seurauksia.

    OPPIMATERIAALI

    Pääasiallisena materiaalina käytetään Core-tiimin tuottamaa netistä ilmaiseksi luettavaa The Economy -kirjaa, jonka mukaan luennot rakentuvat.  Kirja on äskettäin käännetty myös suomeksi nimellä Talous.  Huomaa kuitenkin, että kirjaan suomennetut termit poikkeavat osin kurssimateriaaleissa ja nauhoituksissa käyttämistäni.

    Coren sivuilla on myös täydentävää materiaalia, jota voit hyödyntää materiaalin opiskelussa. Matti Pohjolan Taloustieteen oppikirja on myös hyödyllistä luettavaa.

    TENTTIVAATIMUKSET

    Tenttiin vaaditaan luennoilla ja harjoituksissa käsitelty materiaali, sekä vastaavat osiot The Economy/Core - kirjasta.

    Oheiseen pdf-dokumenttiin on koottu luentokavojen osiot ja niitä vastaavat Coren luvut.

    Kirjasta ei tarvitse osata kaikkea vaan ensisijaisesti ne asiat, jotka auttavat ymmärtämään luennoilla käsiteltyjä asioita.  Kaikkea luennolla käsiteltyä ei liene ole mahdollista hahmottaa ja ymmärtää ilman vastaavien mallien lisäopiskelua myös kirjan avulla.

    HARJOITUKSET
    Harjoitukset vastaavat joko 15% arvosanasta (5 harjoitussettiä).  Katso tästä tarkemmat ohjeet.

    • File icon
      Kurssin alustava sisältö File
      Not available unless: You are a(n) Student