Topic outline

  • ARK-C1500, Arkkitehtuurigrafiikka13.1. – 24.2.2023
    2-4op


    KURSSIN SISÄLTÖ

    Kurssilla perehdytään arkkitehdin työhön liittyvään graafiseen suunnitteluun: kuvan tekemiseen (erilaiset projektiot, kaaviot), taittamiseen ja typografiaan sekä kilpailugrafiikkaan. Kurssilla tutustutaan myös arkkitehtuurigrafiikan historiaan ja nykyisiin virtauksiin sekä perehdytään oman tuotannon esittelyyn portfoliomuodossa. 

    Osaamistavoitteet

    Kurssin käytyään opiskelijalla on käsitys arkkitehtuurin esittämistavan merkityksestä, tietämystä arkkitehtuurin esittämisen historiasta ja valmius toteuttaa oma portfolio.

    Toteutus ja työmuodot 

    Kurssi koostuu teorialuennoista ja nykyaikaisten graafisen suunnittelun työvälineiden opetuksesta.  Lisäksi kurssilla voi tehdä harjoitustyönä portfolion. Kurssin tavoitteet antaa perusvalmiudet arkkitehdin työssä tarvittavaan graafiseen suunnitteluun ja oman työn esittämiseen portfoliomuodossa. Tutustuttaa työvälineisiin – ”oikea väline oikeaan tehtävään”. Herättää kiinnostus arkkitehtuurin graafiseen esittämiseen ja visuaalisen kommunikaation tarjoamiin mahdollisuuksiin sekä antaa myös kriittisiä näkökulmia. 

    Kurssi on suositeltavaa suorittaa lähinä osallistumalla luennoille. Etämahdollisuus järjestetään Zoomissa, jos on estynyt osallistumaan esimerkiksi sairauden takia.
    Arto: https://aalto.zoom.us/j/6653741275

    Kurssin suorittaminen ja kuormitus 

    PAKOLLINEN 13.15- 14.45 Luennot + Sisäkuvan visualisointi, 2 op  (Luennot 10 h + Itsenäinen opiskelu / työskentely 44 h) 

    VALINNAINEN 15.00-16.45 Portfolio + Best Practices, 2 op (Luennot 10 h + Portfolio 44 h)

    ARVIOINTIHylätty-Hyväksytty


    AIKATAULU

    aikataulu