Topic outline

 • Tervetuloa kurssille Opiskelijatuutorointi!


  Aloita tästä:
  Itserekisteröidy kurssin JOIN-A0004 MyCourses-tilaan klikkamalla painiketta "itserekisteröityminen" syllabus-sivun oikeassa reunassa. Jos et ole vielä kirjautunut MyCourses-järjestelmään, sinut ohjataan kirjautumaan sisään. Kun olet kirjautunut järjestelmään, sinulle avautuu itserekisteröitymispainike, jota klikkaamalla voit rekisteröityä Opiskelijatuutoroinnin MyCoon ilman salasanaa.

  Itserekisteröidyttyäsi pääset käsiksi materiaaleihin, pystyt palauttamaan vaaditut tehtävät.


  Haluamme antaa sinulle "eväät" toimia tuutorina, joka omaa taidot ohjata ryhmää, olla tukena uusille opiskelijoille ja osaa toimia haasteellisissakin tilanteissa. Tuutorikoulutukseen osallistumalla saat tietoa tuutoroinnista ja pääset kehittämään taitojasi tuutorina, joten on tärkeää, että osallistut koulutukseen. Korvaavat tehtävät tehdään vain poikkeustapauksessa. Koulutus ja siihen liittyvät tehtävät ovat pakollinen osa tuutorina toimimista. Koulutuksen käyminen on myös yksi osa JOIN-A0004 Opiskelijatuutorointi -kurssia. Jos haluat saada opintopisteet kurssista JOIN-A0004 Opiskelijatuutorointi, toimi osion JOIN-A0004 kurssisuoritus -ohjeiden mukaisesti.


  Usein kysyttyjä kysymyksiä

  Tuutoroin englanninkielisessä ohjelmassa aloittavia uusia opiskelijoita, olenko oikealla kurssilla?
  Et, mikäli tuutoroit opiskelijoita, jotka opiskelevat englanninkielisessä ohjelmassa ja ovat suomenkielisiä, valitse siinä tapauksessa kurssi JOIN-A0005. Are you looking for course JOIN-A0005 International Student Tutoring? Please see: https://mycourses.aalto.fi/course/view.php?id=42016#section-0

  Mikäli tuutoroit suomenkielisessä ohjelmassa opiskelevia uusia opiskelijoita, kurssi JOIN-A0004 on sinulle oikea valinta.


  Voinko toimia tuutorina, vaikka en haluaisi suorittaa kurssia JOIN-A0004 Opiskelijatuutorointi?
  Voit ilman muuta toimia tuutorina, kunhan osallistut huhti/toukokuussa järjestettävään koulutukseen ja teet siihen liittyvä tehtävät:

  1. Tutustu ennakkomateriaaleihin ja tee siihen liittyvä tehtävä.

  2. Osallistu tuutorikoulutukseen ja muista merkitä läsnäolosi tai tee korvaavat tehtävät. Korvaavat tehtävät avataan MyCossa toukokuun lopussa.

  3. Reflektoi koulutuksessa oppimaasi, palauta tehtävä MyCoon viimeistään 25.8.24.

  4. Toimi tuutorina uusille opiskelijoille.

  Jos haluat saada opintopisteet kurssista JOIN-A0004 Opiskelijatuutorointi, toimi osion JOIN-A0004 kurssisuoritus -ohjeiden mukaisesti.

   

  Olen aiemmin suorittanut kurssin JOIN-A0001 Pienryhmän ohjaus. Voinko suorittaa myös kurssin JOIN-A0004 Opiskelijatuutorointi ja saada siitä opintopisteet?
  Et voi suorittaa kurssia JOIN-A0004 Opiskelijatuutorointi, jos olet jo aiemmin suorittanut kurssin JOIN-A0001 Pienryhmän ohjaus, sillä kurssisisällöt ovat pääsääntöisesti samanlaiset, vaikka opintopisteet eroavat. JOIN-A0004 on uudempi versio kurssista JOIN-A0001. Voit silti toimia tuutorina, vaikket kurssia suorittaisikaan, kuten edellisessä vastauksessa kerrotaan.


  AI-työkalujen käyttö

  Tekoälyteknologioiden käyttö on sallittua oppimisen tukena. Kuitenkaan tekoälyn tuottamaa tekstiä ei voi tämän kurssin essee-tehtävien tekemisessä käyttää tai esittää omana kirjoituksenaan. Molemmat tehtävät, sekä reflektointitehtävä että tuutoriraportti, vaativat omaa pohdintaa sekä oman oppimisen ja toimimisen arviointia.
  Voit lukea lisää Aallon ohjeista tekoälyn käytöstä: Ohjeistus tekoälyn käytöstä Aalto-yliopiston opetuksessa ja oppimisessa