Oppimistehtävä: Urasuunnitelma

Tarkemmin: henkilökohtainen kesätyönhaun suunnitelma

Tehtävän tarkoituksena on perehdyttää opiskelija työnhaun eri vaiheisiin ja niihin liittyviin aikatauluihin. Tehtävänäsi on kirjoittaa laajuudeltaan yhden A4-sivun mittainen suunnitelma tulevasta kesätyöhaustasi. Palautus tapahtuu ENG-A1008 MyCourses-sivun palautuslaatikkoon. Viimeinen palautuspäivämäärä on 31.10.2016. Suunnitelman kirjoitustyyli on vapaa mutta voit käyttää seuraavia kysymyksiä avuksesi kirjoittaessa.

·         Milloin kesätyönhaku kannattaa aloittaa?

  • Mitä eri vaiheita ja aikatauluja kesätyöhakuun liittyy?
  • Millä eri tavoin yritykset rekrytoivat kesätyöntekijöitä?
  • Millä tavoin pystyt parantamaan mahdollisuuksiasi päästä haluamaasi kesätyöpaikkaan?
  • Mitkä tahot auttavat opiskelijoita työllistymään? Mitä palveluita on tarjolla?
  • Millaisia ideoita kesätyönhakuun sait 13.10.2016  luentokerralta?
  • Mitkä harjoitteluun ja/tai urasuunnitteluun liittyvät asiat olet kokenut hyödyllisiksi ja mistä asioista haluaisit jatkossa lisätietoa?

Annetusta formaatista voi poiketa. Perustele loppupalautuksessasi, miksi valitsit muun kuin esseevastauksen. Erillistä opettajan lupaa tehtävänannosta poikkeamiseen et tarvitse.


Ohjeellinen ajankäytön arvio: 6 tuntia, mutta voit selvitä tehtävästä 2-3 tunnissa. Ajattelulle on kuitenkin hyvä jättää myös runsaasti aikaa, sillä sehän on tässä ydin.


Deadline: 31.10.2016

Palautus: Oppimistehtävän palautuslaatikkoon

Lisätietoa:

Ura- ja rekrytointipalveluiden Työnhaun opas antaa hyviä ohjeita työnhakuun ja sitä kannattaa käyttää apuna tehtävää tehdessä. Linkki sivulle: Työnhaun Opas

Insinööritieteiden korkeakoulun kandidaattiohjelman opinto-oppaassa on lisätietoa harjoittelusta ja harjoitteluun liittyvistä palveluista Into-sivuilla: https://into.aalto.fi/x/fpYP

Harjoittelun ohjaajille suunnattua lisätietoa harjoittelukursseista ja Insinööritieteiden korkeakoulun harjoitteluvaatimuksista on Into-sivuilla: https://into.aalto.fi/x/uVc9AQ.

Kandidaatti- ja DI-opiskelijoiden opintopolusta on lisätietoa Into-sivuilla: https://into.aalto.fi/x/hZYP.

 

13.10.2016

Aalto ENGin harjoittelukurssien kurssitiimi