3. Häirintä- ja kiusaamistilanteet


Aalto-yliopisto edellyttää työntekijöiltään ja opiskelijoiltaan sekä muilta yhteisön jäseniltä vastuullista ja yhteisömme muita jäseniä kunnioittavaa käytöstä. Minkäänlaista häirintää, epäasiallista kohtelua tai kiusaamista ei suvaita. Jokainen yhteisön jäsen on omalta osaltaan vastuussa työpaikkansa ja opiskeluyhteisönsä ilmapiiristä sekä hyvinvoinnista.

Jos olet kohdannut häirintää tai epäasiallista kohtelua, toimi seuraavasti:

  1. Kerro mahdollisuuksien mukaan heti asianomaiselle henkilölle, ettet hyväksy hänen toimintaansa ja edellytä sen lopettamista. Kyse saattaa olla siitä, että hän itse ei ymmärrä toimivansa loukkaavasti.
  2. Kirjaa tapahtumat ylös ja säilytä esim. sähköpostit.

  3. Mikäli häirintä tai epäasiallinen kohtelu ei lopu, vie asiaa eteenpäin: voit viedä asian eteenpäin silloinkin kun  et ole pystynyt puhumaan asiasta suoraan epäasiallisesti käyttäytyneelle.

  4. Ota yhteys yhteyttä johonkin seuraavista: Koulusi oppimispalveluiden päällikköön, ylioppilaskunnan (AYY) häirintäyhdyshenkilöön. Keskustelutukea voit saada myös opintopsykologeilta.

  5. Asian käsittely: keskustelut ja asian käsittely asianosaisten kanssa Aallon prosessin mukaisesti, tarvittavat toimenpiteet tilanteesta riippuen esim. sovittelu sekä seuranta


Tukea AYY:ltä: