Topic outline

  • Tämä on matematiikan kandiseminaarin MyCourses-sivu. Kandiseminaarin tiedotustilaisuus järjestetään jokaisen kalenterivuoden alussa, mutta kandidaatintyön tekemisen ja seminaarin suorittamisen voi aloittaa milloin tahansa. Matematiikan kandiseminaariin ilmoittaudutaan Oodissa. Tarvittaessa ota yhteyttä seminaarin uuteen vetäjään Riikka Kortteeseen.

    Systeemitieteiden kandiseminaarissa on omat käytänteet ja sen vetäjä on Juho Roponen (juho.roponen@aalto.fi)

    Kandidaattiseminaariin kuuluvan kielenhuollon ja viestinnän osuudesta kannattaa ottaa suoraan yhteyttä kielikeskukseen. Ruotsinkielisille opiskelijoille on erillinen kandidatseminarium, jonka tapahtumia näkyy kurssin kalenterissa. 

    Opintokokonaisuuden sisältö

    Kurssin SCI3029.kand (kandidaattiseminaari) suorittaminen koostuu kolmesta osasta, jotka ovat 

    • kandidaatintyö, 
    • kandidaattiseminaariin osallistuminen ja esitelmän pitäminen ja 
    • kypsyysnäyte
    Merkinnän saa vasta sitten, kun kaikki osat on suoritettu. Seminaariin tulee ilmoittautua Oodissa. Kurssi on pakollinen matematiikkaan ja systeemitieteisiin suuntautuville opiskelijoille. Hyvä ajankohta kandidaatintyön aloittamiselle on toisen opiskeluvuoden kevät. Kandidaatinseminaariin kannattaa osallistua jo ennen kuin työn tekeminen aloitetaan, koska seminaarin tarkoituksena on auttaa aiheen valitsemisessa ja tukea työn tekemisessä. 

    Opintokokonaisuuden tavoite

    Kandidaatintyön tavoitteena
     on perehtyä johonkin keskeiseen matemaattiseen ongelmaan tai teoriaan ja kirjoittaa siitä noin 20 sivua pitkä esitys. Tutkimussuunnitelma laaditaan yhdessä työn ohjaajan kanssa ja ohjaajan kanssa keskustellaan työn edistymisestä säännöllisesti työn edetessä. Opiskelijan tulee itse olla aktiivinen tapaamisten sopimisessa. Työ tehdään oletusarvoisesti kotimaisella kielellä, mutta perustellusta syystä se voidaan tehdä myös englanniksi (esimerkiksi jos ohjaaja ei puhu suomea/ruotsia). 

    Seminaarin tavoitteena
     on osallistua matemaattiseen keskusteluun ja harjoitella tieteellisen esitelmän pitämistä. Tilaisuuksissa käydään läpi työhön liittyviä yleisiä periaatteita, keskustellaan työhön mahdollisesti liittyvistä ongelmista,  esitellään töiden aiheita ja pidetään 45 minuutin pituinen esitelmä kandidaatintyöhön liittyvästä aiheesta. Esitelmän voi pitää myös muussa laitoksen seminaarissa. Esitelmästä sovitaan yhdessä ohjaajan ja seminaarin vetäjän kanssa. 

    Suoritustapa

    Matematiikan kandiseminaarin osallistujan odotetaan osallistuvan kaikkiin seminaarin tilaisuuksiin kandityön tekemisen aikana ja pitävän kandiesitelmän joko kandisemiaarissa tai muussa laitoksen seminaarissa. Tämän lisäksi tulee osallistua ainakin neljään laitoksen seminaariesitelmään (näihin ei lasketa mukaan kandiseminaarin tilaisuuksia). Kandiseminaarin tilaisuudet ilmoitetaan MyCoursesissa ja matematiikan laitoksen seminaarit seminaarilistassa. Sopivista seminaareista kannattaa keskustella ohjaajan kanssa.


    • LaTeX templates for bachelor's and master's theses in Aalto style