Topic outline

  • Not available unless: You belong to (P01) Tilasuunnittelu III B (Oodi)

    Alumiininen kiintokaluste liiketilassa. Kiinnitysvaihe.


    KAUPUNGIN KIVIJALKA II

    Jatko Kaupungin kivijalka harjoitustyöhön 

    SARK-C5011 - (P01) Tilasuunnittelu III B, 2.3.-8.4.2021. Töiden arviointi 13.4.

    Työskentely tiistaisin klo 0915-1500 ja torstaisin klo 1315-1700 etätyöskentelynä (COVID19) ja ekskursioina eri paikoissa jos vain mahdollista tai etänä.

    Ohjaaja

    Yliopistonlehtori Esa Vesmanen esa.vesmanen@aalto.fi 

    Tila 3A kurssi lähti liikkeelle Aleksanterinkatu 40 tilaan ja sen historiaan tutustumisella. Rakennukseen tutustumista syvennettiin tutkimalla tilaa mittaamalla ja piirtämällä olemassa oleva tilanne. Tämän jälkeen mietimme tilaan uusia mahdollisia käyttäjiä ja heidän tarpeita. Ryhmätyönä suunnittelitte tilan konseptisuunnitelman, jossa otitte huomioon uudet käyttäjät ja tilan ominaisuudet. Samalla pohdimme kaupungin kivijalassa tapahtuvia muutoksia, asiakasvirtoja, ympäröivää liikennettä ja logistiikkaa Helsingin Kämp -korttelissa.

    Tila 3B kurssilla jatkamme saman tilan parissa syventymällä tila- ja kalustesuunnittelun, joka pohjautuu aiemmin tehtyyn konseptisuunnitelmaan. Kurssilla opitaan ymmärtämään ja tuottamaan tarvittavat suunnitteludokumentit, jotka konkretisoivat tehtävän tilalliset, rakenteelliset, ekologiset ja taiteelliset tavoitteet ja joiden avulla tilan muutossuunnittelu voidaan toteuttaa. Kurssilla kiinnitetään huomiota uuden käytön vaatimiin rakenteellisiin muutoksiin, tilan logistiseen toimivuuteen, valaistukseen ja materiaaleihin. Asiantuntija luennot jatkuvat koko kurssin ajan. Kurssi päättyy suunnitelmien arviointiin tilaisuudessa, jossa on ulkopuolisia arvioitsijoita mukana.