Topic outline

  • Vastuuopettaja: Prof. Antti Punkka (antti.punkka@aalto.fi)

    Pääassistentti: Lauri Kurkela (lauri.kurkela@aalto.fi)

    Muut assistentit: Veera Immonen (veera.immonen@aalto.fi)

    Kurssin harjoitustehtäviin liittyvissä asioissa ole yhteydessä pääassistenttiin tai assistentteihin. Muissa kurssin suorittamiseen liittyvissä yleisissä asioissa ole yhteydessä pääassistenttiin.

    Kurssin opetustilaisuudet pidetään ma, ke ja pe klo 12-15 Zoomissa! Juhannusaaton 25.6. opetus järjestetään to 24.6. klo 9-12. Osallistuminen on pakollinen osa kurssin suorittamista.

    Zoom-linkki: https://aalto.zoom.us/j/65900985345


    Oppimistavoitteet

    Kurssin suoritettuaan opiskelija osaa:

    • Käyttää kurssilla käsiteltyjä ohjelmistoja ja tarvittaessa laajentaa osaamistaan itsenäisesti.
    • Luokitella matemaattisia malleja ja valita käsiteltyjen ohjelmistojen joukosta soveltuvan ohjelmiston tietyn matemaattisen mallin toteuttamiseen.
    • Toteuttaa ja ratkaista valmiiksi kuvatun yksinkertaisen matemaattisen mallin soveltuvalla ohjelmistolla.
    • Visualisoida mallin tuloksia ja viedä niitä julkaisuihin.

    Näitä taitoja harjoitellaan ohjatulla tietokonetyöskentelyllä sekä itsenäisissä kotitehtävissä. Käytettäviä ohjelmistoja ovat ainakin Matlab, Simulink, Mathematica, R ja Excel. Näitä ohjelmistoja käyttäen rakennetaan mm. simulointimalleja, regressiomalleja, optimointimalleja ja dynaamisia säätömalleja. 


    Kurssin laajuus on 5 op ja se arvostellaan asteikolla hyväksytty / hylätty. Katso myös etusivulta löytyvä Kurssin esittely-pdf. Kurssilla ei ole tenttiä, vaan kurssi suoritetaan tekemällä kaikki kurssin tehtävät hyväksytysti.

    Matlabin, Excelin ja Mathematican saa Aallon kautta ladattua myös kotikoneelle. Latauspalvelusta vastaa Aallon IT-palvelut.