Topic outline

  • Huom! Sisussa opintojakson tapaamisille on laitettu tilaksi väärä rakennus. Kaikki tapaamiset ovat Väreessä, muutama Zoomissa. Tilat ja zoom-linkki orientaation sivulla. Ensimmäinen tapaaminen on luokassa T004 (Väreessä Kauppakorkeakoulun puolella) klo 13:15-15.

    Opintojakson alussa opiskelija valitsee orientaationsa:

    1. Materiaalitutkimus (opettaja Noora Yau). Kurssitehtävänä on laatia tutkimusasetelma, jolla tutkitaan materiaalin käyttäytymistä tai ominaisuuksia. Esimerkiksi aiheena voi olla vaikkapa eri puulajien värjäytyminen tietyissä olosuhteissa. Tutkimus toteutetaan ja tutkimuksesta kirjoitetaan raportti. Tulokset kootaan näyttelyksi opintojakson päätteeksi. Opetus koostuu yhteisistä luennoista, ohjaustapaamisista ja itsenäisestä työskentelystä. Orientaation ohjelma omana sivunaan (linkki). Orientaation valintatyökalu.

    2. Luotaintutkimus (opettaja Heidi Paavilainen). Luotain on empaattiseen muotoiluun kehitetty tiedonkeruun työkalu, joka jätetään keräämään tietoa. Kurssitehtävänä on tutkia jotakin ihmisen elämään kuuluvaa asiaa tai ilmiötä luotaimen avulla. Tutkimuksen aiheena voi olla esimerkiksi tiettyyn harrastukseen liittyvien kokemusten luotaaminen. Kurssitehtävään kuuluu luotaimen suunnittelu ja toteutus, tiedonkeruu luotaimella sekä tutkimuksen raportointi. Opiskelija voi halutessaan osallistua loppunäyttelyyn luotaimella, mutta se ei ole pakollista. Opetus koostuu yhteisistä luennoista, ohjaustapaamisista ja itsenäisestä työskentelystä. Orientaation ohjelma omana sivunaan (linkki). Orientaation valintatyökalu.