Topic outline

  • Vastuuopettaja: Prof. Kai Virtanen

    Pääassistentti: Konsta Parkkali

    Muut assistentit: Matias Koponen, Pellervo Ruponen

    Assistenttien sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@aalto.fi. Kurssin harjoitustehtäviin liittyvissä asioissa ole yhteydessä pääassistenttiin tai assistentteihin. Muissa kurssin suorittamiseen liittyvissä yleisissä asioissa ole yhteydessä pääassistenttiin.


    Kurssilla on käytössä Telegram-ryhmä, jossa opiskelijat voivat kysyä apua ja selvennystä kotitehtäviin ja muihin kurssin asioihin. Ryhmässä voi kysyä tehtäviin liittyviä yleisiä kysymyksiä, mutta pidempiä koodinpätkiä, kuvia tai tehtävien vastauksia sinne ei saa laittaa, vaan niihin liittyvät kysymykset voi esittää assareille yksityisviestillä Telegramissa tai sähköpostitse. Ryhmään pääsee liittymään tästä linkistä: t.me/+-Jd5nFUqx48xZjQ0


    Oppimistavoitteet

    Kurssin suoritettuaan opiskelija osaa:

    • Käyttää kurssilla käsiteltyjä ohjelmistoja ja tarvittaessa laajentaa osaamistaan itsenäisesti.
    • Luokitella matemaattisia malleja ja valita käsiteltyjen ohjelmistojen joukosta soveltuvan ohjelmiston tietyn matemaattisen mallin toteuttamiseen.
    • Toteuttaa ja ratkaista valmiiksi kuvatun yksinkertaisen matemaattisen mallin soveltuvalla ohjelmistolla.
    • Visualisoida mallin tuloksia ja viedä niitä julkaisuihin.

    Näitä taitoja harjoitellaan ohjatulla tietokonetyöskentelyllä sekä itsenäisissä kotitehtävissä. Käytettäviä ohjelmistoja ovat ainakin Matlab, Simulink, Mathematica, R ja Excel. Näitä ohjelmistoja käyttäen rakennetaan mm. simulointimalleja, regressiomalleja, optimointimalleja ja dynaamisia säätömalleja. 


    Kurssin laajuus on 5 op ja se arvostellaan asteikolla hyväksytty / hylätty. Katso myös etusivulta löytyvä Kurssin esittely-pdf. Kurssilla ei ole tenttiä, vaan kurssi suoritetaan tekemällä kaikki kurssin tehtävät hyväksytysti.

    Matlabin, Excelin ja Mathematican saa Aallon kautta ladattua myös kotikoneelle. Latauspalvelusta vastaa Aallon IT-palvelut.