Lopputöitä aloitetaan oppituntien puitteissa ja ohjauksessa, jonka jälkeen jatkatte työtä enemmän itsenäisesti. Suurella osalla teistä on piirtopöydät ja ohjelmat kotona, muutamalla ei. Koska, että pääse vapaasti nyt työskentelemään koululle, voitte tehdä töitä joko Oodissa, tai tehdä jonkun yksnkertaisemman, pienemmän työn kurssin loppupuolella, torstaina ja perjantaina, jolloin on varattu aikaa töiden viimeistelyyn ja projektityöhön. Sekä harjoitustöiden, että projektityön deadline on 4.9.

Tämän sivun loppuosaan olen koonnut monenlaisia kuvittajia, sivustoja jne , jotka itse olen kokenut hyvin inspiroiviksi ja hyödyllisiksi, kannattaa ainakin silmäillä läpi! :)


Projektityö


Kurssin loppupuolella aloitamme projektityöt. Voit valita teetkö projektityön illustratorilla vai photoshopilla vai käytätkö molempia.

Voit valita teetkö sarjan kuvia, vai hyvin pitkään ja hartaasti työstetyn yhden kuvan - tämä pätee sekä Photoshopiin, että Illustratoriin – kerro opettajalle suunnitelmastasi projektitöitä varten ke 12.8 mennessä.

Projektityön laajuus riippuu siis siitä, miten yksityiskohtainen työ on - Jos työssä on hyvin työläs tekniikka (kuten maalauskopioissamme) tai esim todella yksityiskohtainen kuva, jossa tapahtuu paljon, voit keskittyä yhteen työhön. Muussa tapauksessa tee mielellään useampi työ.

Voit hyvin hyödyntää tehtävissä käymiämme aiheita ja tekniikoita tai etsiä uutta inspiraatiota esim Pinterestistä vaikkapa hakusanoilla digital painting tai vector illustration. Tärkeää olisi, että pystyt näyttämään minulle joko oman käsin tehdyn kuvallisen suunnitelman tai luonnoksen  (voit myös tehdä oman luonnoksen pohjalta) tai esim Pinterest kansion, johon on koottu tyyliä, johon haluaisit tähdätä. Lisäksi haluaisin kuulla ajatuksesi kuvan aiheesta ja mitä tekniikoita arvelet tässä vaiheessa käyttäväsi. 


Opettajan alkuluennonslidet / joissa loppupuolella mm.aiempia projektitöitä

https://docs.google.com/presentation/d/1KHmVmkelTfIl86B-MGC7_LkpjidJTvkddGGVMHFHVPo/edit?usp=sharing


Projekti voi olla esimerkiksi

  • omakuva
  • potretti pohjaten valokuvaan
  • maisemakuvia mallista  
  • hahmoja mielikuvituksesta
  • eläimiä mallista (valokuva tai maalaus)
  • tutkielmia taideteoksista
  • digitaalinen tussaus omista luonnoksista (esim sarjakuvan sivu)
  • kalenterikuvituksia
  • pelikortit
  • kirjan tai artikkelin kuvitus
  • korttisarja


Muista nämä:

Photarissa maalauspohjan tulee olla riittävän suuri jo valmiiksi: Valitse joko A1 tai jos epäilet käyttämäsi koneen suorituskykyä, A2. Pohjat on tehty valmiiksi vaaka- ja pystysuuntaisina. [Tai tee maalauspohja vähintään pitkä sivu 5000 pikseliä. 

Illussa sen sijaan pystyt skaalaamaan art board toolilla isommaksi, video AI-tiedoston printiksi tuomiseen ja skaalaamiseen alla.

Tee osia kuvista tarvittaessa omille layereille. Photarin puolella sulauta layerit lopuksi yhteen (valinta layer-paneelista ja merge layers tai merge down(ctrl+E)


Inspiraatioon



Behance - sivustolla on paljon eri designereiden portfolioita, myös kuvitusta ja artsympää kuvaa.


Gregg Gunn

https://www.instagram.com/gunngreg/



Marianna Tomaselli

http://www.mariannatomaselli.net/


Gal Shir 

 

inspiraatiosta - miten kuva-aiheet syntyy

 

 

Väripaletti kikkailuja

 

 

Zimri Mayfield

 

 

Nick Parkol

 

http://www.parkoldesign.com/

 

Tsekkaa myös Instagram

 

Juliana Hyrri

 

https://www.julianahyrri.com/

 

 

Oliver Jeffers 

 

tekee paljon myös käsin kuvaa ja yhdistelee tekniikoita

Tsekkaa myös Instagram

 

Podcast haastattelu

https://soundcloud.com/designmatters/oliver-jeffers

 


Will Paterson

 


The Future Academy

Monenlaista digitaaliseen kuvaan, typografiaan, designeen ja kuvittamiseen liittyää materiaalia, tsekkaa mm. 


VÄREISTÄ:

Hex paletteja:

Awesome Color Inspiration 


Color Hunt





 



Last modified: Wednesday, 5 August 2020, 10:51 AM