Pari vuotta sitten juteltiin siitä, että teidän opiskelija tai opiskelijoita voisi suorittaa harjoittelun osallistumalla meidän ilmastohackathoniin ja/tai johonkin muuhun tapahtumaan. Korona torppasi lähes kaiken toiminnan, mutta NYT on taas suunnitelmia! 

Tässä lyhyesti kaksi vaihtoehtoa, jotka liittyvät toisiinsa. Linkeistä voi lukea lisää: 

1) ILMASTOHACKATHON News Crew 14.-18.2. 2022 Tikkurilassa. 
35 yläkouluikäistä, parikymmentä aikuista. Kouluja, virkamiehiä, järjestöjä, akateemikkoja, mediaosaajia ja muita henkilöitä, joita kiinnostaa miettiä 

Miten ilmastouutisia saadaan tuotua kouluun niin, että keskustelu on ikätasoista, luontevaa ja parempaa maailmaa rakentavaa? Miten voimme puhua tästä päivästä ja tulevaisuudesta niin, että koulun väki kokee olevansa osa ratkaisijoiden joukkoa? 


Mukana pohdinnoissa kulkee siis paitsi media (mainokset, mediakriittisyys, kuvien voima, viestien rakentaminen) myös kysymys tunteista; näin isoja asioita on mahdoton käsitellä ilman, että annamme tilaa ja mahdollisuuksia ristiriitaisten ja pelottavienkin tunteiden käsittelylle.
Minusta aikalailla taidekasvatuksen ydintä siis.

Teidän opiskelijoille paras paikka olisi tulla mukaan koko viikoksi Tikkurilaan ja olla mukana nuorten ryhmissä ohjaajina ja kanssakulkijoina noin klo 9-15. Me kyllä opastamme ja ohjaamme roolit kuntoon. Tässä ei pääse itse varsinaisesti opettamaan, mutta olen aivan varma, että tulevan työelämän kannalta kokemus on erinomaisen kannattava.

Hackathoniin mahtuu mukaan teiltä ihan niin monta opiskelijaa, kuin halukkaita on! Olisi hyvä tietää aika pian onko tulijoita.

2) ILMASTOLEIRI toukokuussa. Pitkäaikainen unelma on toteutumassa! Lähdemme tämän saman hackathon- porukan (oppilaat ja pari aikuista) kanssa toukokuussa leirille. Ajankohta on 22.5 (sunnuntai)- 25.5.2022 (keskiviikko) ja paikkana Palajärven leirikeskus Veikkolassa. 

Teidän opsikelijoilla olisi aika mojova mahdollisuus suorittaa harjoittelu leirillä. Voisi olla erilaisia taidepläjäyksiä vedettävänä ja pääsisi kokeilemaan jälleen hiukan erilaista opettajana olemista. Leirille voi tulla koko ajaksi meidän kanssa bussilla ja, jos ei pelota, saa syödäkseen myös oppilasryhmien tekemää ilmastoystävällistä ruokaa joka päivä. Majoitustiloja on hiukan nihkeästi, mutta kaikille löytyy kyllä joku paikka ilmaiseksi. 

Jos joku innostuu tästä vaihtoehdosta täytynee sopia erikseen miten paljon aikaa käytämme suunnitteluun etukäteen ja minkälainen toiminta olisi harjoittelun kannalta hyvä. Opiskelija voisi esimerkiksi suunnitella opetustuokion tai vetää päivittäin toistuvaa taidehetkeä... tai jotain muuta. Leirillä on niin hektinen meno, että parempi suunnitella mahdollisimman paljon etukäteen! 
Arvelen, että noin kolme teidän opiskelijaa voisi meidän puolesta lähteä leirille mukaan. Voivat olla samoja henkilöitä kuin hackathonissa taikka joitakin aivan muita.

Ilmastoleiri on osa ILPO- ilmastopainotteita peruskoulua, josta lisää täältä: https://sites.google.com/view/korsovalittaa/ilpo

Näiden lisäksi olisi kyllä aivan huikeaa, jos saisimme samaisia opiskelijoita vielä käymään kevään aikana joitakin kertoja hackathoniin ja leirille osallistuvien oppilaiden kouluilla!  Niitä on tänä vuonna kaksi; meidän Ruusuvuori Korsossa ja Lehtikuusen koulu Hakunilassa. Kunnon lähiömeininki ja teinitykitys taattu. 

Harjoittelu voisi siis sisältää: 
a) pelkän hackathonin (ja muutaman kerran koululla hackathonin jälkeen.) Hackathoniin osallistuminen ei vaadi paljoakaan valmistautumista opiskelijoilta.

b) pelkän leirin (ja muutaman kerran koululla ennen leiriä ja/tai sen jälkeen). Leiriharjoittelu vaatii suunnittelua ja vastuunkantoa etukäteen. 

c) hackathonin JA leirin (ja muutaman kerran kouluila hackathonin ja leirin välissä)

MIiähän mahdatte tuumata? Saadaanko jotakin yhteistyötä vireille? 
Korona saattaa jälleen torpata kaiken mahdollisen, mutta toivo elää! 

Sanni






Viimeksi muutettu: tiistaina 30. marraskuuta 2021, 09.44