Huomaa! Kurssikuvaus vahvistetaan kahdeksi lukuvuodeksi kerrallaan ja esimerkiksi osaamistavoitteet, arviontimenetelmät ja keskeinen sisältö pysyvät pääsääntöisesti samana. Kullakin toteutuskerralla voidaan kuitenkin kurssiesitteen avulla tarkentaa ja muuttaa kurssin toteutustapaa, kuten kontaktiopetuksen järjestämistapaa, arviointimenetelmien painotusta tai materiaaleja.

OSAAMISTAVOITTEET

Kurssin suoritettuaan opiskelija tunnistaa ja osaa nimetä maiseman perustekijät ja sen prosessit sekä hahmottaa maiseman fyysisinä rakenteina, arkkitehtuurina ja kulttuuri-ilmiönä. Opiskelija tutustuu maisemasuunnittelun menetelmiin ja osaa tulkita maisemaa kuvallisesti ja sanallisesti. Opiskelijalla herää kiinnostus maisema-arkkitehtuuriin oppi- ja ammattialana.

Laajuus: 5

Aikataulu: 02.11.2021 - 16.12.2021

Vastuuopettaja (voimassa koko opetussuunnitelmakauden):

Vastuuopettaja (koskee tätä kurssikertaa): Matleena Muhonen

Kurssin yhteystiedot (koskee tätä kurssikertaa):

Vastuuopettaja Aada Taipale, aada.taipale@aalto.fi

Kurssin CEFR-taso (voimassa koko opetussuunnitelmakauden):

Opetuskieli ja suorituskielet (koskee tätä kurssikertaa):

Teaching language: Finnish. Languages of study attainment: Finnish, Swedish

SISÄLTÖ, ARVIOINTI JA KUORMITTAVUUS

Sisältö
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Yleiskuva maisema-arkkitehtuurista alana. Maisemasuunnittelun perusteet, käsitteistö, menetelmät ja tiedonhaku. Maiseman perustekijät; luontoperusta ja maiseman ekologiset, tilalliset ja kokemukselliset osatekijät. Maiseman kestävän käytön perusteet.

  • koskee tätä kurssikertaa

    Kurssilla laaditaan harjoitustyö opiskelijan itse valitsemasta, itselle tutusta kohdealueesta. Harjoitustyöhön liittyen kurssilla perehdytään myös paikkatietojen alkeisiin sekä käytetään suunnitteluohjelmistoja (mm. QGIS, ArcGIS).

Toteutus, työmuodot ja arvosteluperusteet
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Luennot, tuntitehtävät ja harjoitustyöt. Arvosteluperusteet opintojakson MyCourses-sivuilla.

  • koskee tätä kurssikertaa

    Kurssin arvostelu: Hyväksytty / Hylätty

    Hyväksytyn kurssisuorituksen saavuttamiseksi (5op): Osallistuminen työn välinäyttöön ja loppukeskusteluun ovat pakollisia. Kaikki harjoitustyön osatehtävät tulee olla tehtynä kurssin loppuun mennessä. Luennot ja ohjaus edistävät harjoitustyön tekoa.

    Harjoitustyön ohjaukseen on osallistuttava vähintään neljä kertaa kurssin aikana. Harjoitustyö täyttää seuraavat vähimmäisvaatimukset: Tehtävä on ymmärretty. Työstä välittyy, että opiskelija hahmottaa mistä maiseman osatekijöissä on kyse. Työn yleisilme on asiallinen ja selkeä. Työ muodostaa kokonaisuuden. Työ on ymmärrettävä ja kieli on luettavaa. Työ on edistynyt ja se on palautettu aikataulun mukaan. HUOM: Ohjaamattomia harjoitustöitä ei oteta vastaan. Harjoitustyöstä käydään suullinen palautekeskustelu kurssin lopuksi.

    Kurssin jälkipalautuspäivät ovat 14.1. ja ja 18.2.2022. Jälkipalautuspäivinä jätetyistä töistä ei anneta suullista eikä kirjallista arviota. Toisen jälkipalautuspäivän jälkeen kurssisuorituksia ei oteta vastaan. Jälkipalautuksesta tulee sopia vastuuopettajan kanssa.


Työmäärä toteutustavoittain
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    5 op suorituksessa työmäärä jakautuu seuraavasti: Kontaktiopetusta 63 tuntia (luennot, harjoitukset esittely- ja palautetilaisuudet), itsenäinen työskentely 72 tuntia, yhteensä 135 tuntia.

     

PERUSTIETOJA

Oppimateriaali
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Kurssilla jaettava materiaali

Korvaavuudet
Esitiedot
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Esitiedot

SDG: Kestävän kehityksen tavoitteet

    11 Kestävät kaupungit ja yhteisöt

    13 Ilmastotekoja

    15 Maanpäällinen elämä

LISÄTIETOJA

Lisätietoja
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Kurssin minimiosallistujamäärä on 5 opiskelijaa.

    Opetusperiodi:

    2020-2021 Syksy II

    2021-2022 Syksy II

    Kurssin kotisivu: https://mycourses.aalto.fi/course/search.php?search=MAR-A1000

    Ilmoittautuminen: Sisu-järjestelmä korvaa Oodin 9.8.2021 alkaen. Kursseille ottamisen priorisointijärjestys Aalto ARTSissa vahvistettujen priorisointikriteereiden mukaisesti, https://www.aalto.fi/fi/palvelut/kursseille-ilmoittautuminen-ja-priorisointijarjestys-taiteiden-ja-suunnittelun

    WebOodi ilmoittautuminen. Katso ilmoittautumisaika WebOodista.

     

    Kursseille ottamisen prioriteettijärjestys Aalto ARTSissa 1.1.2018 lähtien (Taiteiden ja suunnittelun akateemisen komitean päätös 10.10.2018).

    Prioriteettijärjestys on seuraava:

    1. opiskelijat, joilla kurssi kuuluu pääaineen/ohjelman pakollisiin opintoihin, ja on opiskelijan HOPSissa aikataulutettu ko. lukuvuodelle
    2. vaihto-opiskelijat, joiden opintosuunnitelmaan kurssi on ko. lukukaudelle hyväksytty
    3. opiskelijat, joilla kurssi kuuluu pääaineen/ohjelman pakollisiin opintoihin, ja on suorittamatta
    4. opiskelijat, joilla kurssi kuuluu pääaineen/ohjelman vaihtoehtoisiin opintoihin, ja on opiskelijan HOPSissa aikataulutettu ko. lukuvuodelle
    5. opiskelijat, joilla kurssi kuuluu pääaineen/ohjelman vaihtoehtoisiin opintoihin, ja joilla vaihtoehtoisia opintoja on tutkintovaatimusten mukaan vielä suorittamatta
    6. opiskelijat, joilla kurssi kuuluu sivuaineen pakollisiin opintoihin
    7. opiskelijat, joilla kurssi kuuluu sivuaineen vaihtoehtoisiin opintoihin, ja joilla vaihtoehtoisia opintoja on opiskelijan tutkintovaatimusten mukaan vielä suorittamatta
    8. erilaisten liikkuvuusopintojen kautta kurssille hakeneet opiskelijat (Aalto-yliopiston sisäinen liikkuvuus, JOO-opinnot ym.)
    9. muut opiskelijat 

     

    Kursseilla, jotka on tarkoitettu monialaisiksi, voidaan käyttää kurssin osaamistavoitteisiin soveltuvaa prioriteettijärjestystä (esim. UWAS-kurssit), huomioiden kuitenkin yliopiston velvoite mahdollistaa opiskelijan opintojen eteneminen ko. tutkinnon tavoiteajassa. Priorisointijärjestys ei toistaiseksi koske yhteisen opetuksen yksikön järjestämiä valinnaisia kursseja eikä tohtorikursseja.

    Kurssille ottamisen priorisointipäätös ei vaikuta opettajan oikeuteen asettaa kurssille esitietovaatimuksia.