OSAAMISTAVOITTEET
Impulssi- ja suunnitelmaseminaarissa opiskelija osaa tarkastella lähtömateriaalia tai impulssia taiteelliselta kannalta. Hän oppii oman taiteellisen näkökulmansa sanallistamista suhteessa yhteisiin teemoihin. Opiskelija kykenee kehittelemään aktiivisesti esityksen konseptia ja osaa nähdä yhteistyön mahdollisuudet. Hän osaa toimia työsuunnitelmaa kehittelevän ryhmän aktiivisena jäsenenä ja esitellä suunnitelman yhdessä työryhmän kanssa.
Laajuus: 1
Aikataulu: 21.03.2022 - 25.04.2022
Vastuuopettaja (voimassa koko opetussuunnitelmakauden):
Vastuuopettaja (koskee tätä kurssikertaa): Merja Väisänen
Kurssin yhteystiedot (koskee tätä kurssikertaa):
Kurssin CEFR-taso (voimassa koko opetussuunnitelmakauden):
Opetuskieli ja suorituskielet (koskee tätä kurssikertaa):
Teaching language: Finnish. Languages of study attainment: Finnish
SISÄLTÖ, ARVIOINTI JA KUORMITTAVUUS
Sisältö
voimassa koko opetussuunnitelmakauden:
Kandiprojekti käynnistyy 2.vsk kevätlukukaudella kaksiosaisella seminaarilla, joka koostuu impulssiseminaarista ja suunnitelmaseminaarista. Impulssiseminaarissa annetaan esimerkkejä siitä, millaisista lähtökohdista esityksen muodostaminen voi lähteä liikkeelle. Siellä esitellään kandiprojektin tavoitteet, tuotannolliset resurssit ja aloitetaan työryhmien muodostamisen prosessi. Ne muotoutuvat työryhmät/-parit, joissa on mukana dramaturgian opiskelija, pohtivat, miten työryhmä jakaa näytelmän maailman syntymisen prosessia. Myöhemmin keväällä järjestettävässä suunnitelmaseminaarissa ryhmät/parit esittelevät työsuunnitelmiaan.
Koska Kandiprojektin painopisteenä on työskentely näytelmälähtöisesti sekä työskentely eri koulutusohjelmien ammattikuvista käsin, ne työsuunnitelmat, jotka sisältävät dramaturgiaopiskelijan kirjoittaman tekstin, saavat suoraan tuotantopaikan. Muut työryhmät hakevat suunnitelmillaan vapaana olevia tuotantopaikkoja. Työsuunnitelmien arvioinnissa painotetaan sisällöllisten ja tuotannollisten perusteiden lisäksi sitä, että ne tarjoavat mielekkäitä lähtökohtia monien eri koulutusalojen opiskelijoiden taiteelliselle työskentelylle. Ne opiskelijat, joiden ryhmän työsuunnitelma ei etene tuotantoon, liittyvät muiden opiskelijoiden ryhmiin. Kandiprojektin johtoryhmä valitsee toteutettavan/toteutettavat tuotannot hakemusten perusteella kandiprojektia edeltävän syyskuun loppuun mennessä.
Tämä opintojakso kuuluu dramaturgian, ohjauksen, valosuunnittelun, äänisuunnittelun, Aalto- yliopiston esittävien taiteiden lavastuksen ja pukusuunnittelun sekä Tampereen yliopiston teatterityön opetussuunnitelmiin. Vastuuohjelmat valitaan näistä lukuvuosittain. Näyttelijäntaiteen 2.vuosikurssin opiskelijoiden opetussuunnitelman opintojakso Taiteellinen projekti 2 Kandiprojekti yhdistyy opintojakson toteutukseen.
Toteutus, työmuodot ja arvosteluperusteet
voimassa koko opetussuunnitelmakauden:
Hyväksytty suoritus edellyttää 80% läsnäoloa ja suoritettuja tehtäviä.
Työmäärä toteutustavoittain
voimassa koko opetussuunnitelmakauden:
-
PERUSTIETOJA
Korvaavuudet
voimassa koko opetussuunnitelmakauden:
Esitiedot
voimassa koko opetussuunnitelmakauden:
LISÄTIETOJA
Lisätietoja
voimassa koko opetussuunnitelmakauden:
Kurssin järjestää Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu ja se on suunnattu Aalto-yliopistossa ainoastaan esittävien taiteiden lavastuksen ja pukusuunnittelun opiskelijoille. Osallistujamäärä ei vaikuta kurssin järjestämiseen.
Opetusperiodi:
2020-2021 Kevät IV-V
2021-2022 Kevät IV-V
Kurssin kotisivu: https://mycourses.aalto.fi/course/search.php?search=ELO-C6021
Ilmoittautuminen: Sisu-järjestelmä korvaa Oodin 9.8.2021 alkaen. Kursseille ottamisen priorisointijärjestys Aalto ARTSissa vahvistettujen priorisointikriteereiden mukaisesti, https://www.aalto.fi/fi/palvelut/kursseille-ilmoittautuminen-ja-priorisointijarjestys-taiteiden-ja-suunnittelun
WebOodi -ilmoittautuminen. Katso ilmoittautumisaika WebOodista.