Huomaa! Kurssikuvaus vahvistetaan kahdeksi lukuvuodeksi kerrallaan ja esimerkiksi osaamistavoitteet, arviontimenetelmät ja keskeinen sisältö pysyvät pääsääntöisesti samana. Kullakin toteutuskerralla voidaan kuitenkin kurssiesitteen avulla tarkentaa ja muuttaa kurssin toteutustapaa, kuten kontaktiopetuksen järjestämistapaa, arviointimenetelmien painotusta tai materiaaleja.

OSAAMISTAVOITTEET

Opiskelija oppii syventämään näkemystään ja elokuvallista kirjoitustaitoaan, löytää uusia tai erilaisia tulokulmia omaan ohjaamiseensa ja vie pidemmälle osaamistaan elokuvan eri osa-alueiden vaikutuksista toisiinsa. Opiskelija kehittää vuorovaikutus- sekä ja ryhtmätyösketelytaitoja ja oppii hallitsemaan luovan työn prosessia ja sen johtamista.

Laajuus: 12

Aikataulu: 14.03.2022 - 25.03.2022

Vastuuopettaja (voimassa koko opetussuunnitelmakauden):

Vastuuopettaja (koskee tätä kurssikertaa): Saara Saarela

Kurssin yhteystiedot (koskee tätä kurssikertaa):

Kurssin CEFR-taso (voimassa koko opetussuunnitelmakauden):

Opetuskieli ja suorituskielet (koskee tätä kurssikertaa):

Teaching language: Finnish. Languages of study attainment: Finnish

SISÄLTÖ, ARVIOINTI JA KUORMITTAVUUS

Sisältö
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Vaihtuvasisältöisiet kurssit koostuvat eripituisista ja -sisältöisistä kokonaisuuksista, joissa ohjaajaopiskelija tutkii ja harjoittaa elokuvakerronnan eri osa-alueita syventäen ja havainnoiden omaa tapaa kirjoittaa, tehdä, nähdä ja kuulla. Kurssit voivat keskittyä puhtaasti elokuvakerronnan audiovisuaaliseen tai kirjalliseen osa-alueeseen tai ne voivat syventää opiskelijan kokemusta elokuvadramaturgiasta. Kurssit ovat pääosin workshop pohjaisia ja ne toteutetaan usein yhdessä yhden tai useamman muun pääaineeen kanssa (dokumenttiohjaus, kuvaus, tuotanto, lavastus, leikkaus, ääni, puvustus). Kurssit koostuvat teorian ja käytönnön yhdistelmästä ja niissä voidaan toteuttaa lyhyitä harjoitteita.

Toteutus, työmuodot ja arvosteluperusteet
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    80% läsnäolo lähiopetukseen ja kullekin kurssille annettujen tehtävien suorittaminen niille asetetuissa raameissa ja määreissä. Kurssit arvioidaan läsnäolon ja suoritettujen tehtävien kautta. Siihen vaikuttavat luennoille, katseluihin, purkuihin ja keskusteluihin osallistuminen aktiivisesti, tehtävien tekeminen, itsenäinen kirjoittaminen ja aktiivinen osallistuminen ryhmätyöskentelyyn.

Työmäärä toteutustavoittain
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Lähiopetus (95-324h), itsenäinen työ ja ryhmätyö (70-210h)

PERUSTIETOJA

Oppimateriaali
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Vaihteleva

Korvaavuudet
Esitiedot
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Esitiedot

SDG: Kestävän kehityksen tavoitteet

    5 Sukupuolten tasa-arvo

    7 Edullista ja puhdasta energiaa

    9 Kestävää teollisuutta, innovaatioita ja infrastruktuureja

    10 Eriarvoisuuden vähentäminen

    12 Vastuullista kuluttamista

    13 Ilmastotekoja

LISÄTIETOJA

Lisätietoja
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Opiskelijoiden tulee osallistua kurssin ensimmäiselle kerralle varmistaakseen opintopaikkansa. Minimi osallistumismäärä (ohjaus) 2.

    Opetusperiodi:

    2020-2021

    (2021, 2022) - Ei opetusta

    Kurssin kotisivu: https://mycourses.aalto.fi/course/search.php?search=ELO-E350003

    Ilmoittautuminen: Sisu-järjestelmä korvaa Oodin 9.8.2021 alkaen. Kursseille ottamisen priorisointijärjestys Aalto ARTSissa vahvistettujen priorisointikriteereiden mukaisesti, https://www.aalto.fi/fi/palvelut/kursseille-ilmoittautuminen-ja-priorisointijarjestys-taiteiden-ja-suunnittelun

    Kursseille ottamisen prioriteettijärjestys ARTSissa 1.1.2018