Huomaa! Kurssikuvaus vahvistetaan kahdeksi lukuvuodeksi kerrallaan ja esimerkiksi osaamistavoitteet, arviontimenetelmät ja keskeinen sisältö pysyvät pääsääntöisesti samana. Kullakin toteutuskerralla voidaan kuitenkin kurssiesitteen avulla tarkentaa ja muuttaa kurssin toteutustapaa, kuten kontaktiopetuksen järjestämistapaa, arviointimenetelmien painotusta tai materiaaleja.

OSAAMISTAVOITTEET

Opiskelija syventää osaamistaan kohtauksen kirjoittamisesta ja sen dramaturgisesta rakenteesta. Hän syventää tekstianalyysitaitojaan sekä oman tuottaman tekstinsä tai annetun tekstin suhdetta toteutukseen. Opiskelija saa lisää työkaluja näyttelijänohjaamiseeen sekä monipuolistaa tietämystään ohjauksen prosessista, oppii havainnoimaan lopputulosta ja tunnistamaan omaa työskentelytapaansa paremmin.

Laajuus: 12

Aikataulu: 11.04.2022 - 14.04.2022

Vastuuopettaja (voimassa koko opetussuunnitelmakauden):

Vastuuopettaja (koskee tätä kurssikertaa): Saara Saarela

Kurssin yhteystiedot (koskee tätä kurssikertaa):

Kurssin CEFR-taso (voimassa koko opetussuunnitelmakauden):

Opetuskieli ja suorituskielet (koskee tätä kurssikertaa):

Teaching language: Finnish. Languages of study attainment: Finnish

SISÄLTÖ, ARVIOINTI JA KUORMITTAVUUS

Sisältö
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Tämän kurssikokonaisuuden ja koodin alla toteutetaan ohjaajille suunnattuja eripituisia työpajoja, joissa tutkitaan ja perehdytään syvemmin ohjaajan omiin työkaluihin tekemisen eri vaiheissa. Kurssiin voi kuulua sekä alan toimijoihin tuttustumista (rahoitus ja tuotanto), tekijyyteen sekä tuleviin projekteihin perehtymistä, urasuunnittelua, kirjoituspainotteisia tai näyttelijänohjauspainotteisia kokonaiuuksia. Kurssilla opiskelijat esimerkiksi voivat kirjoittaa kohtauksia annetuista tai omista lähtökohdista ja toteuttaa ne harjoituksenomaisesti Teakin näyttelijäopiskelijoiden tai ammattinäyttelijöiden kanssa. Kurssille osallistuvat kuvaavat toistensa kohtauksia ja kukin ohjaaja leikkaa myös omat kohtauksensa. Tällöin ideana on seurata idean kehittymistä ajatuksen tasolta "valkokankaalle". Kurssin päätteeksi kohtaukset katsotaan ja kokemus puretaan yhdessä.

    Ohjaustyöpajojen on tarkoitus vahvistaa ohjaajan omaa ääntä ja luovaa prosessia, auttaa ohjaaja löytämään ja tunnistamaan oma näkemys ja työskentlytapa.

Toteutus, työmuodot ja arvosteluperusteet
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Kurssin suoritus arvioidaan luennoille, keskusteluihin, palautteisiin, katseluihin ja vierailuihin osalliostumisen mukaan. Annettujen tehtävien suorittaminen annetussa ajassa ja sekä itsenäisen projektityöskentelyn laadulla on myös painoarvo.

    Kurssin hyväksyttävästi suorittaminen vaatii vähintään 80% osallistumisen kontaktiopetukseen sekä harjoitteiden tekemisen.

Työmäärä toteutustavoittain
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Kuormittavuus vaihtelee kurssin mukaan riippuen sisällöstä ja pituudesta ja tarkentuu kurssiesitteessä lähempänä kurssin ajankohtaa.

PERUSTIETOJA

Oppimateriaali
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Vaihtelee kurssin sisällön mukaan

Korvaavuudet
Esitiedot
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Esitiedot

SDG: Kestävän kehityksen tavoitteet

    5 Sukupuolten tasa-arvo

    12 Vastuullista kuluttamista

    13 Ilmastotekoja

    16 Rauha, oikeudenmukaisuus ja hyvä hallinto

LISÄTIETOJA

Lisätietoja
  • voimassa koko opetussuunnitelmakauden:

    Yhdelle kurssille voidaan ottaa enintään 6-8 opiskelijaa. Minimi osallistujamäärä 2


    Opiskelijoiden tulee osallistua kurssin ensimmäiselle kerralle varmistaakseen opintopaikkansa.

    Opetusperiodi:

    2020-2021

    (2021, 2022) - Ei opetusta

    Kurssin kotisivu: https://mycourses.aalto.fi/course/search.php?search=ELO-E351404

    Ilmoittautuminen: Sisu-järjestelmä korvaa Oodin 9.8.2021 alkaen. Kursseille ottamisen priorisointijärjestys Aalto ARTSissa vahvistettujen priorisointikriteereiden mukaisesti, https://www.aalto.fi/fi/palvelut/kursseille-ilmoittautuminen-ja-priorisointijarjestys-taiteiden-ja-suunnittelun

    Kursseille ottamisen prioriteettijärjestys ARTSissa 1.1.2018