OSAAMISTAVOITTEET
Opiskelija ymmärtää foley-äänittäjän ja foley-artistin työnkuvat ja tehtävien vaatimukset. Opiskelija osaa soveltaa oppimaansa luomalla harjoituselokuvan kokonaisuuteen sopivat foley-tehosteet. Opiskelija tuntee foleyn suunnittelun työnkulun perusteet sekä ymmärtää foley-miksauksen perusvaatimukset. Opiskelija osaa sanallistaa tavoitteitaan foley-tehosteiden tekemisen suhteen. Opiskelija ymmärtää foley-tehosteiden ilmaisulliset mahdollisuudet.
Opiskelija ymmärtää tehosteleikkaajan ja miksaajan työnkuvat ja tehtävien vaatimukset. Opiskelija osaa soveltaa oppimaansa luomalla, valitsemalla ja leikkaamalla harjoituselokuvan kokonaisuuteen sopivat äänitehosteet sekä miksaamalla sen. Opiskelija tuntee tehosteleikkauksen ja miksauksen työnkulun ja perusteet. Opiskelija osaa sanallistaa tavoitteitaan äänitehosteiden luomisen suhteen. Opiskelija ymmärtää tehosteleikkauksen ja miksauksen ilmaisulliset mahdollisuudet.
Laajuus: 6
Aikataulu: 28.11.2022 - 13.01.2023
Vastuuopettaja (voimassa koko opetussuunnitelmakauden):
Vastuuopettaja (koskee tätä kurssikertaa): Pietari Koskinen
Kurssin yhteystiedot (koskee tätä kurssikertaa):
Kurssin CEFR-taso (voimassa koko opetussuunnitelmakauden):
Opetuskieli ja suorituskielet (koskee tätä kurssikertaa):
Teaching language: Finnish. Languages of study attainment: Finnish, Swedish
SISÄLTÖ, ARVIOINTI JA KUORMITTAVUUS
Sisältö
voimassa koko opetussuunnitelmakauden:
Lähiopetus, harjoitustehtävät, mahdollinen kirjallisuus. Kurssi toteutetaan toisen vuosikurssin Produktion yhteydessä.
Perehdytään foley-äänitykseen, foley-tehosteiden tekoon sekä tutkitaan tilan, mikrofonivalinnan ja mikrofonin sijoituksen vaikutusta foley-työskentelyyn. Perehdytään esteettisten valintojen sekä teknisen suorituksen vuorovaikutukseen tekemällä foley-tehosteita harjoituselokuviin.
Kurssin tehosteleikkaukseen ja miksaukseen keskittyvä osa toteutetaan yhteistyössä Elokuvaohjauksen pääaineen kanssa siten, että ohjaajat ja äänisuunnittelijat sekä tekevät, tutkivat ja keskustelevat valinnoistaan luoden maaperää yhteiselle elokuvanteon kielelle. Perehdytään äänitehosteiden leikkaamiseen harjoituselokuvaan sekä sen miksaamiseen. Perehdytään esteettisten valintojen sekä teknisen suorituksen vuorovaikutukseen.
Toteutus, työmuodot ja arvosteluperusteet
voimassa koko opetussuunnitelmakauden:
80 % läsnäolo lähiopetukseen, suoritetut tehtävät.
Työmäärä toteutustavoittain
voimassa koko opetussuunnitelmakauden:
FOLEY: Lähiopetus (24h), oppimistehtävät ja kirjallisuus (8h). Ymmärtäminen ja omaksuminen 22h.
TEHOSTELEIKKAUS JA MIKSAUS: Elokuvaäänityksen ja -äänisuunnittelun opiskelijat: Lähiopetus (24h), oppimistehtävät ja kirjallisuus (56h). Ymmärtäminen ja omaksuminen (28)h.
Elokuvaohjauksen opiskelijoiden työmäärä on pienempi (yhteensä 20h) ja heillä se sisältyy kurssin ELO-C1056 BA Produktio opintopisteisiin.
PERUSTIETOJA
Korvaavuudet
voimassa koko opetussuunnitelmakauden:
Esitiedot
voimassa koko opetussuunnitelmakauden:
SDG: Kestävän kehityksen tavoitteet
4 Hyvä koulutus
5 Sukupuolten tasa-arvo
10 Eriarvoisuuden vähentäminen
17 Yhteistyö ja kumppanuus
LISÄTIETOJA
Lisätietoja
voimassa koko opetussuunnitelmakauden:
Opetuskieli : suomi
Opetusperiodi : 2022-2023 Syksy II
2023-2024 Syksy IIIlmoittautuminen :
Elokuvaäänityksen ja äänisuunnittelun suuntautumisen ulkopuolisille ilmoittautumisvaatimuksena lisäksi sähköpostilla suora yhteys kurssin vastuuopettajaan. Sähköpostiin lyhyt kuvailu nykyisistä opinnoista, siitä miksi kurssille haluaa sekä selvitys aiemmista äänen ja elokuvan opinnoista.
Ilmoittautuminen: Sisu.
Kursseille ottamisen priorisointijärjestys Aalto ARTSissa vahvistettujen priorisointikriteereiden mukaisesti: https://www.aalto.fi/fi/palvelut/kursseille-ilmoittautuminen-ja-priorisointijarjestys-taiteiden-ja-suunnittelun
Min. 1 Max. 4 opiskelijaa.