Topic outline

  • Opettajat

    Heikki Ihasalo, Väinö Karjalainen ja Alex Korpela

    etunimi.sukunimi@aalto.fi


    Tämä moduuli muodostuu luennoista, oppimispäiväkirjoista, laboratoriotöistä ja ekskursioista. Suorituksien ajankohdat ovat:


    Moduulin osa-alueet on kuvattu tarkemmin alla olevissa kappaleissa.


    Luennot ja oppimispäiväkirjat

    Moduulin luennot pidetään Zoomilla https://aalto.zoom.us/j/64521354251

    14.1 klo 10:15-12:00 (aloitusluento+rakennusautomaatio) 
    28.1 klo 10:15-12:00 (kenttäväylät)

    Kummankin luentomateriaalin perusteella laaditaan oppimispäiväkirjat. Lisäohjeita oppimispäiväkirjojen kirjoittamiseen ja arviointiin löytyy alempaa tältä sivulta. Oppimispäiväkirjat palautetaan

    20.1 klo 16:00 mennessä rakennusautomaatio oppimispäiväkirja
    3.2 klo 16:00 mennessä kenttäväylät oppimispäiväkirja

    Saat opettajan palautteen oppimispäiväkirjoista viikon sisällä viimeisestä palautuspäivästä. Luennoille osallistuminen tukee oppimispäiväkirjojen tekemistä, mutta osallistuminen ole pakollista. Oppimispäiväkirja on mahdollista tehdä myös luentomateriaalin avulla.

    Laboratoriotyöt

    Laboratoriotyöt tehdään 2-4 hengen ryhmissä Zoomilla.  Yksi niistä keskittyy rakennusautomaatioon ja toinen kenttäväyliin. Laboratoriotöiden suorittaminen ei vaadi luentojen käymistä. Molemmille töille varataan kahden tunnin aika sivustolla alempana olevan ilmoittautumisen kautta. Laboratoriotyöt voi suorittaa klo 8-18 välillä 20.1, 27.1, 3.2, 10.2 tai 17.2.

    Zoom linkit labroihin ovat

    Rakennusautomaatio: https://aalto.zoom.us/j/62591897723

    Kenttäväylät: https://aalto.zoom.us/j/66827181551

    Ennen laboratoriotöiden suorittamista tulee tehdä aiheeseen liittyvät esitehtävät ja palauttaa ne sivustolla alempana olevan linkin kautta ennen oman laboratoriovuoron alkua. Myöhässä palautettujen esitehtävien pistemäärästä vähennetään 3 pistettä. Yli 24h myöhässä palautettuja esitehtäviä ei hyväksytä. Huomio, että laboratoriotöiden pisteet annetaan pelkästään esitehtävien perusteella. Laboratoriotyön hyväksytty suorittaminen edellyttää kuitenkin myös itse labraan osallistumista.

    Laboratoriotyöt tehdään tänä vuonna ensimmäistä kertaa etänä. Anna palautetta järjestelyistä jomman kumman labran jälkeen sivulla alhaalla olevan kyselyn kautta. Palautteesi on tärkeää laboratoriotöiden kehittämisen kannalta!

    Laboratoriotöihin liittyvissä kysymyksissä ota yhteys Väinö Karjalaiseen


    Ekskursiot

    Moduulissa järjestetään virtuaalisia yritysvierailuja, joista yhdelle osallistuminen on pakollista moduulin suorittamiseksi. Ilmoittautuminen ekskursioille tapahtuu alempaa tältä sivustolta.  Ilmoittaudu viimeistään 15 min ennen yritysvierailun alkua. Pisteet annetaan ilmoittautumislistan mukaan. Osallistu yritysvierailun Zoom kokoukseen koko nimelläsi, jotta osallistuminen/pisteiden saaminen voidaan varmistaa. Ekskursioihin osallistuminen Zoomilla https://aalto.zoom.us/j/64521354251

     

    Suorittaminen ja pisteytys

    Moduulissa pisteitä annetaan oppimispäiväkirjoista, laboratoriotöistä ja yritysvierailuihin osallistumisesta. Yksi yritysvierailu on pakollinen moduulin suorittamiseksi. Yhteensä moduulista voi saada 25 pistettä ja opiskelija voi vapaasti valita miten pisteet kerryttää. Pisteitä saa seuraavasti: 

    • Oppimispäiväkirjoista annetaan 0-10 pistettä/päiväkirja
    • Laboratoriotöistä annetaan 0-10 pistettä/labra. Pisteet saa etukäteistehtävistä ja osallistumisesta labraan.
    • Yritysvierailuista annetaan 2,5 pistettä/excu