Topic outline

  • Kurssiin kuuluu kymmenen laskuharjoituskierrosta, joissa kussakin on kolme tehtävää. Tehtävänannot ilmestyvät tämän sivun loppuun. Tehtävien palautuksen takaraja on aina perjantaisin klo 15:00 alla olevan aikataulun mukaan.

    Kierros Aihe Palautettava viimeistään
    1 Johdatus ja levossa oleva fluidi Pe 12.3
    2 Fluidin liike ja Bernoullin yhtälö Pe 19.3.
    3 Säilymisperiaate Pe 26.3.
    4 Energiayhtälö ja häviöt Pe 2.4.
    5 Differentiaalimuotoiset yhtälöt Pe 9.4.
    6 Potentiaaliteoria Pe 23.4.
    7 Dimensioanalyysi Pe 7.5.
    8 Putkivirtaukset Pe 14.5.
    9 Virtaus kappaleiden ympäri Pe 21.5.
    10 Pyörivät virtauskoneet Pe 28.5.

    Tehtävät palautetaan MyCourses-sivujen "Palautukset" osiosta löytyviin palautuslaatikoihin. Kullekin tehtävälle on oma palautuslaatikkonsa, joten ole tarkkana, että palautat tehtävän oikeaan laatikkoon. Skannatut tai muuten sähköiseen muotoon tuotetut tehtävät (Word, Mathcad, LaTeX jne.) tulee palauttaa kukin omassa pdf-tiedostossaan (yhden sivun palautukset voi palauttaa myös jpeg-kuvana). Muita palautusmuotoja ei hyväksytä, sillä pyrimme pitämään yhdenmukaisilla palautuksilla assistenttien ylimääräisen työn minimissään (heille tulee kurssin aikana tarkastettavaksi useita tuhansia tehtäviä). Pdf-tiedoston luontiin itse otetuista kuvista löytyy lukuisia tapoja. Ohessa muutama vinkki

    Älypuhelimille löytyy myös suoraan eri alustoille sovelluskaupoista lukuisia sovelluksia, joilla voi "skannata" tehtäväpaperit suoraan pdf-tiedostoiksi. Kun otatte kuvia tehtäväpapereista kiinnittäkää erityistä huomiota kuvien laatuun. Skannerisovellusten käyttö puhelimen oman kamerasovelluksen sijaan on suositeltavaa, koska ne tyypillisesti parantavat automaattisesti kuvanlaatua ottaen huomioon, että kyseessä on tekstiasiakirja.

    Täydet pisteet saadakseen tehtävän ratkaisun periaate on pitänyt avata ja ratkaisun pitää olla oikein. Selitysten ei tarvitse olla pitkiä, vaan tässä riittää, että keskeiset vaiheet tulevat selväksi siten, että assistentin ei tarvitse päätellä, mitä olette eri vaiheissa tehneet. Toimiva perusohje on seuraava. Peitä mielessäsi kaikki tehtävän kaavat. Jos jäljelle jäävän osuuden perusteella tehtävän vaiheet ja ratkaisulogiikka ovat epäselviä, lisää selityksiä. Selitykset vaatimalla pyrin varmistamaan, että olette ymmärtäneet tehtävään liityvät oletukset ja ratkaisun logiikan. Selitykset myös paljastavat, onko tehtävän yksityiskohdat ymmärretty. Ratkaisun dokumentointi auttaa myös assistentteja tarkistamaan nopeasti, että tehtävän ratkaisulogiikka on oikein. Hyvin dokumentoidusta tehtävästä näkee jo pelkkien selitysten perusteella ilman kaavoja, onko tehtävä oikein ratkaistu.

    Kurssin painotetun keskiarvon laskemista varten laskuharjoitusten arvosana määritetään kaavalla (pisteet-45)/(90-45)*(5,7-0,5)+0,5. Laskuharjoitusten paino on kurssiarvosanassa 40 %. Laskuharjoitusten läpäisemiseen tarvitaan puolet (45) maksimipisteistä. Ohessa ohjeellinen taulukko kaavan tulkintaan, jossa arvosanat on pyöristetty.

     Pisteet  Arvosana
     0-44  0
     45-53  1
     54-62  2
     63-70  3
     71-79  4
     80-88  5
     89-90  6
    • Not available unless: You are a(n) Student
    • Not available unless: You are a(n) Student