Topic outline

 • General

  Filosofia ja systeemiajattelu -kurssi käynnistyi ensimmäisellä luennolla 27. tammikuuta 2021. Tervetuloa mukaan!

  Aiemmista vuosista poiketen kurssin luennot järjestetään verkon kautta Zoom-ympäristössä ja suorittaminen tapahtuu etänä. Kurssin live-luennot järjestetään verkossa seuraavina keskiviikkoina kello 15-18: 27.1., 3.2., 17.2., 3.3., 10.3., 17.3., 24.3. ja 31.3. Luentojen otsikot käyvät ilmi sivun alalaidan julisteesta.

  Live-luennot striimataan käytännön syistä johtuen samanaikaisesti kahden eri Zoom-tapahtuman kautta. Zoom Meeting on suunnattu erityisesti kurssikokonaisuuden suorittaville osallistujille. Siinä hyödynnetään Zoomin innostavaa breakout room -työskentelyä hellän dynaamisiin etäkohtaamisiin kahden luento-osuuden välisen tauon aikana ja luennon jälkeen. Zoom Webinar tapahtumista on puolestaan suunnattu vain kurssin luentoja seuraaville henkilöille. Siinä Zoomia hyödynnetään webinaarihenkisesti ilman breakout roomeja.

  Zoom Meeting kurssikokonaisuuden suorittaville henkilöille

  Kurssikokonaisuuden suorittaville henkilöille tarkoitettuun Zoom Meeting -tapahtumaan on luotu pääsylinkki (vaatii sisäänkirjautumisen). Linkki ja osallistumisohjeet on lähetetty kurssille ilmoittautuneille myös sähköpostitse maanantaina 25.1. klo 20 ja uudelleen keskiviikkona 27.1. klo 12. Tarkempia Zoom-ohjeita kurssia suorittaville osallistujille.

  Zoom Webinar luentoa seuraaville kiinnostuneille ilman tavoitetta kurssisuoritukseen

  Voit osallistua Filosofia ja systeemiajattelu -webinaariin alla olevasta linkistä:

  https://aalto.zoom.us/j/62264761276

  Voit myös liittyä webinaariin Zoomissa Meeting ID:llä, joka on 622 6476 1276.

  Tarkempia Zoom-ohjeita luentoa seuraaville kiinnostuneille.

  Kurssikuvaus

  Kurssin keskiössä on osallistujan oman ajattelun liike. Live-luentojen keskittynyt tunnelma luo osallistujalle mahdollisuuden syventyä oman ajattelunsa perusteisiin rikastavan moniulotteisesti. Luentoihin virittävä video "Tervetuloa mukaan!":  Kurssi soveltuu niin kandidaatti-, maisteri- kuin tohtoriopiskelijoille tutkinto-ohjelmasta riippumatta, eikä kurssilla ole esitietovaatimuksia.

  Kaikki Aalto-yliopiston opiskelijat voivat suorittaa kurssin ja saada siitä merkinnän opintosuoritusotteelleen. Kurssille ilmoittautuminen on auki WebOodissa (kurssi WebOodissa).

  Aalto-yliopiston henkilökunta voi suorittaa kurssin osana Aalto-yliopiston pedagogisen koulutuksen valinnaisia kursseja nimikkeellä Personal Impact for University Educators. Ilmoittautuminen pedagogisen koulutuksen kurssille on auki pe 15.1. asti ja tapahtuu erillisen lomakkeen kautta. Lisätietoja pedagogisesta kurssista (sivu vaatii kirjautumisen).

  Muiden yliopistojen kuin Aalto-yliopiston opiskelijat voivat suorittaa kurssin joustavan opinto-oikeuden (JOO) avulla. Joustavan opinto-oikeuden saaminen kurssille edellyttää osallistujan kotiyliopiston hyväksyntää. Hakuasioissa opintoneuvojat voivat olla avuksi (yleensä hakeminen tapahtuu Joopas-hakujärjestelmästä).

  Kuka tahansa voi suorittaa kurssin Aalto-yliopiston avoimen yliopiston kautta maksamalla opintomaksun (45 €). Avoimen yliopiston kautta kurssille ilmoittautumista on jatkettu ja on mahdollista ke 27.1.2021 asti (kurssi Avoimen yliopiston sivuilla).

  Jos haluaisit osallistua kurssin verkkoluennoille suorittamatta kurssia ja saada verkkoluentojen järjestelyistä ajantasaisen tiedon, voit halutessasi liittyä sähköpostilistalle (huom. sähköpostilista on yliopiston palvelimella, joka ei tue salausprotokollaa TLS 1.2, minkä Microsoft Edge -selain vaatii, mutta muilla selaimilla mahdolliset suojausvaroitukset pitäisivät olla ohitettavissa). Listalle liittyneille henkilöille tiedotetaan, miten kevään verkkoluennoille voi osallistua ilman kurssille osallistumista. Jos olet ilmoittaunut kurssille WebOodissa, sähköpostilistalle liittyminen on tarpeetonta.

  Kurssin vastuuprofessori on Esa Saarinen.


  Kurssijuliste 2021