Osion kuvaus

 • Saatavilla vasta, kun:
  • 31. maaliskuutata 2021 loppuun saakka
  • You are a(n) Opiskelija

  Kirjanpitokurssi sisältää luentoja ja harjoituksia. Luentoihin osallistuminen ei ole pakollista ja luentopohjat ovat pääosin kurssin sivuilla. Luennoilla ratkaistaan kurssikirjan takana olevia harjoitustehtäviä, joiden vastauksia ei tarvitse palauttaa  (kirja on luettavissa netissä, ks. alempana). Kurssiin kuuluu kuitenkin myös kolme sarjaa palautettavia kotitehtäviä, jotka ovat omassa kansiossaan. Kotitehtävistä saa 30 prosenttia kurssin arvosanasta; tentistä muodostuu 70% arvosanasta.

  Koronavirustilanteen vuoksi kurssin luennot pidetään netin kautta. Luentoa pääsee seuraamaan klikkaamalla kurssin etusivun alaosassa näkyvää linkkiä "Luento". Luentoa ei nauhoiteta, nauhoitteiden jakelu ei ole myöskään sallittua.  Käytössä on mycourses-sivustolle rakennettu Zoom-linkitys, joka ei vaadi osallistujilta erityistä ohjelmistoa. Jos liittyminen luennon seuraajaksi ei onnistu klikkaamalla mycourses-sivuston linkkiä, niin liittyä voi myös kirjoittamalla selaimeen luentokohtaisen https-osoitteen, joka näkyy luennon tiedoissa (join link). Opiskelijoiden tulee ottaa mikrofoni pois toiminnasta, kysymyksiä ja kommentteja voi kirjoittaa luennon aikana lähinnä zoomin chattiin. Tarvittaessa mikrofonin voi laittaa vähäksi aikaa päälle ja esittää kysymyksen myös puhuen.

  Kotitehtävät tulevat näkyville omaan kansioonsa kurssisivuston tehtävinä (assignment) ja niihin vastataan palauttamalla määräajassa vastaustiedosto mycourses-sivuston tehtävävastauksena (assignment-vastaus). Vastauksista annetut pisteet esitetään tulostaulukossa tehtävät-osion alussa. Ensimmäisen kotitehtävän vastaukset on palautettava viimeistään keskiviikkona 11.11.2020 kello 16:30 ja kahden seuraavana tehtävän vastaukset tiistaina 1.12.2020 kello 16:30. Kotitehtävien ratkaisut esitetään palautuspäivän luennolla eikä mallivastauksia tule erikseen kurssin sivuille nettiin. Kommentteja ratkaisuista esitetään kuitenkin tehtävät-osiossa.

  Tentit järjestetään mycourses-sivuston välityksellä niin, että opiskelija voi vastata kysymyksiin rajoitetun ajan valitsemassaan paikassa käyttäen haluamiaan apuvälineitä (mm. kurssin aineistoa). Neuvon kysyminen tenttiä suorittaessa muulta henkilöltä ei kuitenkaan ole sallittua. Tenttikysymykset tulevat näkyville kurssin etusivun alaosaan tehtävänä (assignment) vastausajan alkaessa. Kysymyksiin vastataan palauttamalla määräajassa vastaustiedosto mycourses-sivuston tehtävävastauksena (assignment-vastaus). Nettitentit ovat rastitustenttejä, joissa on 50 tehtävää. Tehtävissä tulee ilmoittaa, pitääkö esitetty väite paikkansa vai ei. Oikeasta vastauksesta saa +2 pistettä, väärästä -1 ja puuttuvasta nolla pistettä. Nettitentteihin ei tarvitse ilmoittautua. Ensimmäinen tentti on 8.12.2020 ja seuraavat 12.1.2021 sekä 18.2.2021. Tentit alkavat aina kello 17:00 (hieman kurssiesitteestä poiketen) ja vastausaika päättyy kello 19:00. Luennoitsija Juha Viljaranta on tentin aikana tavoitettavissa puhelimitse 0503318003 ja sähköpostitse juha.viljaranta@gmail.com.

  Teknisiä kysymyksiä kurssiin liittyen sopii osoittaa lähinnä avoimen yliopiston toimistolle (avoin at aalto.fi) ja kurssin asiapuolen kysymyksiä kurssin luennoitsijalle, mielellään luentojen yhteydessä. Luennoitsija käyttää lähes päivittäin sähköpostiosoitettaan juha.viljaranta at gmail.com. Luennoitsijan aalto-sähköpostiosoite on tarkoitettu lähinnä erityisen luottamuksellisiin viesteihin ja siihen vastataan hieman harvemmin.

  Huom. Kurssikirja on vapaasti luettavissa netissä kaikille Aallon opiskelijoille kirjaston kautta. Kirjoita googleen vaikkapa "Aalto kirjasto", valitse Aallon oppimiskeskus, kirjoita hakukenttään tekijät "Leppiniemi, Kykkänen" ja rullaa alaspäin kurssikirjan uusimman painoksen kohdalle. Paina sitten vähän kirjan kuvaa alempana  keskellä E-kirjan vierellä olevaa linkkiä, niin saat näkyville (Aallon käyttäjätunnuksen annettuasi) kurssikirjan tuoreen sähköisen version.

 • Saatavilla vasta, kun:
  • 28. helmikuutata 2021 loppuun saakka
  • You are a(n) Opiskelija

  Kurssin luentopohjat ovat pääosin seuraavina tiedostoina. Kaksi ensimmäistä tiedostoa sisältävät kurssikirjan takana olevia tehtäviä sekä niiden mallivastauksia (hieman vanhoja painoksia, pääosin silti ajan tasalla). Luentopohjista puuttuu pari viime vuonna tapahtunutta muutosta: tavallisella osakeyhtiöllä ei enää tarvitse olla lainkaan osakepääomaa ja osuuskunnan ei enää tarvitse siirtää osaa voitostaan vararahastoon.

 • Saatavilla vasta, kun:
  • 28. helmikuutata 2021 loppuun saakka
  • You are a(n) Opiskelija

  Tähän kansioon tulevat kolme palautettavaa harjoitustehtäväsarjaa, joista muodostuu 30% kurssin arvosanasta. Tehtävävastaukset palautetaan mycourses-sivuston kautta (tiedostomuoto doc, docx tai pdf). Ensimmäisen tehtäväsarjan vastaukset on palautettava viimeistään keskiviikkona 11.11.2020 kello 16:30 (huom. muuttunut päivä) ja kahden seuraavan tehtäväsarjan tiistaina 1.12.2020 kello 16:30. Tehtävien ratkaisut esitetään palautuspäivinä luennoilla eikä mallivastauksia tule kurssin sivuille erikseen.