Topic outline

    • Kurssin oppikirjana käytetään Stephen ja Katherine Blundellin teosta Concepts in Thermal Physics (Oxford University Press, 2006; ISBN: 9780199562107), jonka hankkiminen jossain muodossa (kts. alla) on erittäin suositeltavaa. Kirjan voi tilata suoraan kustantajalta, mutta todennäköisesti erilaisten nettikirjakauppojen kautta voit saada kirjasta käytetyn tai jopa uuden kappaleen halvemmalla. Käytettyä kirjaa voi varmaankin kysellä myös kurssin viime vuonna suorittaneilta. 

      Mikäli et kuitenkaan aio hankkia painettua versiota kirjasta, se on myös saatavina e-kirjana täällä. Aallolla on e-kirjaan rajaton käyttöoikeus, ja kuulemme mielellämme kurssin keskustelupalstalla kommentteja e-kirjan käytettävyydestä. E-kirjan käyttö säästää rahaa, mutta haluaisimme myös varmistaa, että kirjan käyttö kurssin aikana on helppoa.

      Tekijöiden omalla sivulla on myös lista korjauksista tekstiin.

    • URL icon

      Aallolta löytyy kurssin oppikirja myös vapaasti käytettävänä e-kirjana. Sen lukeminen muilta kuin Aallon koneilta saattaa kuitenkin vaatia oheisen proxylinkin käyttöä.

    • Sopivaa lisälukemistoa kurssille tarjoaa hyvämaineiseen The Manchester Physics Series -sarjaan kuuluva kanditason johdatus statistiseen fysiikkaan F. Mandl, Statistical Physics (Wiley). Mandlin kirjassa käytetään kurssin virallisen oppikirjan tavoin nk. integroitua lähestymistapaa, jossa klassinen termodynamiikka ja statistinen mekaniikka käsitellään samanaikaisesti.