Osion kuvaus

  • Kurssin voi suorittaa joko kahdella välikokeella tai tentillä. Ensimmäisessä välikokeessa aihealueeseen kuuluvat luennot 0-8 ja laskuharjoituskierrokset 1-5 eli viimeisenä aihepiirinä differentiaalimuotoiset yhtälöt. Toisen välikokeen aihealueeseen kuuluvat vastaavasti luennot 9-17 ja laskuharjoituskierrokset 6-10 eli ensimmäisenä aihepiirinä kitkaton virtaus ja potentiaaliteoria. Yksittäiseen välikokeeseen ei ole erillistä läpipääsyrajaa vaan läpipääsyyn vaikuttavat välikokeiden yhteenlasketut pisteet. Kurssin suoritusvaatimuksista on lisätietoa "Yleistä kurssista" -osiossa.

    Ensimmäinen välikoe järjestetään 13.4. klo 16:30 ja toinen välikoe sekä tentti 3.6. klo 8:00. Kaikki koetilanteet järjestetään etänä. Koska kokeet järjestetään etänä, on teillä mahdollisuus suorittaa koe missä tahansa valitsemassanne paikassa, jossa teillä on tarjolla etäyhteys. Kullekin välikokeelle ja tentille tulee olemaan oma osionsa vasemman reunan valikossa.

    Kokeet koostuvat kahdesta erillisestä osuudesta. Ensimmäinen osuus liittyy kurssilla käsiteltyjen aiheiden keskeisiin käsitteisiin. Tehtävät ovat tyypiltään monivalintatehtäviä ja tosi-epätosi -väittämiä. Käsitetehtäville lasketaan oma arvosana, joka muodostaa yhden neljäsosan yksittäisen kokeen kokonaisarvosanasta.

    Toinen osuus koostuu pienistä laskutehtävistä, jotka vastaavat käytännössä kotitehtävien yksittäisiä vaiheita. Pitkiä laskutehtäviä kokeessa ei ole. Laskuista palautetaan ainoastaan lopputulos ja pisteet tulevat puhtaasti lopputuloksen perusteella. Oikeasta periaatteesta ei siis saa pisteitä. Tässä on taustalla se, että kokeissa ei arvioida enää laajempien tehtävien ratkaisuperiaatteiden hallintaa, vaan ajatuksena on, että tätä on arvioitu jo kotitehtävissä. Kokeet keskittyvät enemmänkin ratkaisujen yksityiskohtien hallintaan. Käytännössä, jos tiedät, mitä teet, ovat laskutehtävät ratkaistavissa yhden rivin laskutoimituksella. Mitä paremmin hahmotat, mistä vaiheista tyypillisen tehtävän ratkaisu koostuu, sitä helpompi laskuosuus on. Kaikki toisen osuuden tehtävät ovat keskenään samanarvoisia ja toinen osuus muodostaa kolme neljäsosaa yksittäisen kokeen kokonaisarvosanasta.

    Koska koesuoritusta ei valvota mitenkään, emme pysty valvomaan, mitä materiaalia käytätte kokeen aikana. Tämän johdosta esimerkiksi kurssimateriaalin hyödyntäminen ei ole kiellettyä. Koe on kuitenkin yksilösuoritus, joten kaikenlainen ulkopuolinen apu sen suorittamisessa on kielletty. Tässä luotamme pääasiassa siihen, että tunnette akateemisen vastuunne. Tehtävät ovat kuitenkin satunnaistettuja, millä pyritään karsimaan pahimmat halut sortua vilpilliseen toimintaan.

    Vaikka kokeen aikana on periaatteessa kurssimateriaali vapaasti käytettävissä, suosittelen, että valmistaudutte kokeeseen perusteellisesti. Kokeissa tulee olemaan käytettävissä olevaan aikaan nähden runsaasti tehtäviä ja ne ovat satunnaisessa järjestyksessä. Oletus on, että teillä ei yksinkertaisesti ole kokeen aikana riittävästi aikaa vastausten etsimiseen materiaalista (etenkään, jos materiaali ei ole ns. selkäytimessä).