Osion kuvaus

 • Saatavilla vasta, kun:
  • 15. maaliskuuta 2022 loppuun saakka
  • You are a(n) Opiskelija

  Tämä on avoimen yliopiston verkossa opetettavan Kirjanpito, etäkurssin, syksy 2021 työtila.

  Opetusaika
  Kurssin opetus on 5.10.-30.11.2021
  Luennot pidetään tiistaisin ja keskiviikkoisin  klo 16.30-19.45. Luentoja ei nauhoiteta.

  Opetuspäivät
  ti 5.10., ti 12.10., ti 19.10., ti 26.10., ti 2.11., ti 9.11., ke 10.11., ti 16.11., ke 17.11., ti 23.11., ke 24.11., ti 30.11.

  Kurssin tentit (näihin nettitentteihin ei tarvitse ilmoittautua erikseen)

  ti 7.12.2021 klo 16.30-18.30
  ti 11.1.2022 klo 16.30-18.30
  ti 15.2.2022 klo 16.30-18.30

  Kirjanpitokurssi sisältää luentoja ja harjoituksia. Luentoihin osallistuminen ei ole pakollista ja luentopohjat ovat pääosin kurssin sivuilla. Luennoilla ratkaistaan kurssikirjan takana olevia harjoitustehtäviä, joiden vastauksia ei tarvitse palauttaa  (kirja on luettavissa netissä, ks. alempana). Kurssiin kuuluu kuitenkin myös kolme sarjaa palautettavia kotitehtäviä, jotka ovat omassa kansiossaan. Kotitehtävistä saa 30 prosenttia kurssin arvosanasta; tentistä muodostuu 70% arvosanasta.

  Koronavirustilanteen vuoksi kurssin luennot pidetään netin kautta. Luentoa pääsee seuraamaan klikkaamalla kurssin etusivun alaosassa näkyvää linkkiä "Luento".  Käytössä on mycourses-sivustolle rakennettu Zoom-linkitys, joka ei vaadi osallistujilta erityistä ohjelmistoa. Jos liittyminen luennon seuraajaksi ei onnistu klikkaamalla mycourses-sivuston linkkiä, niin liittyä voi myös kirjoittamalla selaimeen luentokohtaisen https-osoitteen, joka näkyy luennon tiedoissa (join link). Opiskelijoiden tulee ottaa mikrofoni pois toiminnasta, kysymyksiä ja kommentteja voi kirjoittaa luennon aikana lähinnä zoomin chattiin. Tarvittaessa mikrofonin voi laittaa vähäksi aikaa päälle ja esittää kysymyksen myös puhuen. Luennon passcode on 018284 , jos sitä kysytään. 

  Kotitehtävät tulevat näkyville omaan kansioonsa kurssisivuston tehtävinä (assignment) ja niihin vastataan palauttamalla määräajassa vastaustiedosto mycourses-sivuston tehtävävastauksena (assignment-vastaus). Vastauksista annetut pisteet esitetään tulostaulukossa tehtävät-osion alussa. Ensimmäisen kotitehtävän vastaukset on palautettava viimeistään tiistaina 16.11.2021 kello 16:30 ja kahden seuraavana tehtävän vastaukset tiistaina 30.11.2021 kello 16:30. Kotitehtävien ratkaisut esitetään palautuspäivän luennolla eikä mallivastauksia tule erikseen kurssin sivuille nettiin. Joitakin tarkistussummia ratkaisuista voidaan antaa.

  Tentit järjestetään mycourses-sivuston välityksellä niin, että opiskelija voi vastata kysymyksiin rajoitetun ajan valitsemassaan paikassa käyttäen haluamiaan apuvälineitä (mm. kurssin aineistoa). Neuvon kysyminen tenttiä suorittaessa muulta henkilöltä ei kuitenkaan ole sallittua. Tenttikysymykset tulevat näkyville kurssin etusivun alaosaan tehtävänä (assignment) vastausajan alkaessa. Kysymyksiin vastataan palauttamalla määräajassa vastaustiedosto mycourses-sivuston tehtävävastauksena (assignment-vastaus). Nettitentit ovat rastitustenttejä, joissa on 50 tehtävää. Tehtävissä tulee ilmoittaa, pitääkö esitetty väite paikkansa vai ei. Oikeasta vastauksesta saa +2 pistettä, väärästä -1 ja puuttuvasta nolla pistettä. Nettitentteihin ei tarvitse ilmoittautua. Ensimmäinen tentti on 7.12.2021 ja seuraavat 11.1.2022 sekä 15.2.2022. Tentit alkavat aina kello 16:30 (hieman kurssiesitteestä poiketen) ja vastausaika päättyy tavallisesti kello 18:30. Luennoitsija Juha Viljaranta on tentin aikana tavoitettavissa puhelimitse 0503318003 ja sähköpostitse juha.viljaranta@gmail.com.

  Teknisiä kysymyksiä kurssiin liittyen sopii osoittaa lähinnä avoimen yliopiston toimistolle (avoin at aalto.fi) ja kurssin asiapuolen kysymyksiä kurssin luennoitsijalle, mielellään luentojen yhteydessä. Luennoitsija käyttää lähes päivittäin sähköpostiosoitettaan juha.viljaranta at gmail.com. Luennoitsijan aalto-sähköpostiosoite on tarkoitettu lähinnä erityisen luottamuksellisiin viesteihin ja siihen vastataan harvemmin.

  Huom. Kurssikirja on vapaasti luettavissa netissä kaikille Aallon opiskelijoille kirjaston kautta. Kirjoita googleen vaikkapa "Aalto kirjasto", valitse Aallon oppimiskeskus, kirjoita hakukenttään tekijät "Leppiniemi, Kykkänen" ja rullaa alaspäin kurssikirjan uusimman painoksen kohdalle. Paina sitten kuvan lähellä olevaa E-kirjan linkkiä, niin saat näkyville kurssikirjan tuoreen sähköisen version.

  Luennoitsija on laatinut kurssin kirjaustehtävistä harjoitusmonisteen, joka on sähköisessä muodossa luettavissa materiaalit-kansiossa. Harjoitusmonisteeseen on koottu kurssin asiat tiivistettynä, joskin joitakin ylimääräisiä esimerkkejäkin löytyy (esim. arvonlisäverotuksen osalta). Harjoitusmoniste on tarkoitettu vain kirjanpitokurssin opiskelijoiden käyttöön kurssin opiskelun tukena.

 • Saatavilla vasta, kun:
  • You are a(n) Opiskelija
  • 15. maaliskuuta 2022 loppuun saakka

  Kurssin luentopohjat ovat pääosin seuraavina tiedostoina. Luentopohjat on numeroitu luentokertojen mukaan. Kaksi ensimmäistä tiedostoa sisältävät kurssikirjan takana olevia tehtäviä sekä niiden mallivastauksia (hieman vanhoja painoksia, pääosin silti ajan tasalla). Kirjanpito- ja verosäännöksiin tulee muutoksia sen verran harvoin, että kurssikirjan vanhemmillakin painoksilla tulee melko hyvin toimeen. Toisaalta kirjan tuorein sähköinen versio on saatavissa netissä Aallon kirjaston kautta opiskelijoille ilmaiseksi.

 • Saatavilla vasta, kun:
  • You are a(n) Opiskelija
  • 15. maaliskuuta 2022 loppuun saakka

  Tähän kansioon tulevat kolme palautettavaa harjoitustehtäväsarjaa, joista muodostuu yhteensä 30% kurssin arvosanasta. Tehtävävastaukset palautetaan mycourses-sivuston kautta (tiedostomuoto MS-Word tai PDF). Ensimmäisen tehtäväsarjan vastaukset on palautettava viimeistään tiistaina 16.11.2021 kello 16:30 ja kahden seuraavan tehtäväsarjan tiistaina 30.11.2021 kello 16:30. Tehtävien ratkaisut esitetään palautuspäivinä luennoilla eikä mallivastauksia tule kurssin sivuille erikseen. Joitakin tarkistussummia ratkaisuista voidaan kuitenkin esittää.