Topic outline


    • Alla linkkejä Aallon kandityöpohjiin sekä yksi linkki Aallon kalvopohjaan. 

      Ensimmäisenä on Aallon kandityöpohjan päälle viritelty pohja, jossa on yritetty ottaa matematiikan ja systeemitieteiden tarpeet paremmin huomioon. Jos siihen liittyen on ongelmia tai parannusehdotuksia, niin asiasta voi lähettää viestiä Riikka Kortteelle.

      Jos linkit eivät toimi, lähetelkää viestiä Riikka Kortteelle. (Huom: Aalto-tunnuksilla kirjautuminen ei toimi ainakaan Tiitun pohjassa - yrittäkää Haka-kirjautumista ja ilmoitelkaa, jos sekään ei toimi!)

    • URL icon

      Linkki avautuu suoraan Overleafissa ja luo sinne uuden projektin.

      Pohja zip-pakettina.

      Tämä on päivitetty versio systiksen vanhasta kandityöpohjasta. Aiempaan verrattuna mukana on esim. lause/määritelmä-ympäristöjä ja enemmän matematiikassa tarvittavia paketteja. Pohjasta löytyy myös ympäristöt viitteiden käsittelyyn. Puhtaassa matematiikassa viitteet tyypillisesti numeroidaan (tai nimetään vaikkapa tekijöiden nimien alkukirjaimilla) ja tekstissä viitataan vain kyseiseen numeroon.

    • URL icon

      Pääset sisään käyttämällä Haka-kirjautumista.

    • Tiedonhaku

      • MathSciNet on American Mathematical Societyn ylläpitämä matematiikan julkaisujen tietokanta. Täältä saat myös kopioitua viitteet monessa eri muodossa viiteluetteloosi. Sivusto on maksullinen, joten sinne täytyy kirjautua yliopiston verkkoa käyttäen (kampuksella / VPN) tai kirjaston etäpalveluiden kautta. Suora linkki:  https://mathscinet.ams.org/
      • https://login.libproxy.aalto.fi/menu Täältä pääsee Aallon kirjaston muihin etäaineistoihin.
      • Google Scholar : Googlen tarjoama hakupalvelu tieteelliseen tiedonhakuun. Plussat: Tuoreet julkaisut ja preprintit päätyvät tänne nopeasti esim. arXivista. Miinukset: Täältä löytyy myös paljon vertaisarvioimatonta tavaraa, joten lähteiden laatua arvioitaessa pitää olla tarkempi.
      • Englanti-Suomi-Ruotsi-matematiikkasanakirja (GoogleSheet)

    • File icon

      Tässä Riikka Kortteen käyttämä epävirallinen LaTeX-Beamer pohja zip-pakettina. Se on tehty käyttäen jotain Aallon tarjoamaa pohjaa, mutta tarkat tiedot alkuperästä ovat ovat hukassa. Tämä lienee helpompi ottaa käyttöön kuin ylempänä oleva linkki. Systiksen kandityösivuilta löytyy myös joku PowerPoint-pohja.

      Mitään virallista pohjaa ei ole pakko käyttää ja esityksen saa pitää myös liitutaululla.

      Yllä oleva linkki johtaa zip-pakettiin tiedostoista.

      Tällä linkillä saat suoraan Overleaf-projektin luotua: Overleaf-linkki